Cara Terbaik untuk Mengiklankan Jualan Perabot

Sama ada perniagaan kecil anda menjual perabot terpakai, baru atau buatan tangan, anda memerlukan kempen pemasaran yang berkesan untuk mengiklankan barang anda. Semasa anda mengadakan penjualan perabot, pertimbangkan untuk menggunakan banyak saluran iklan dan terminologi berkaitan produk tertentu dalam promosi anda. Iklan yang jelas dan ringkas membantu memaksimumkan pulangan pelaburan anda untuk setiap dolar iklan yang dibelanjakan.

Kertas dan Pekeliling Tempatan

Surat khabar tempatan menyediakan sumber yang sangat baik untuk mempromosikan penjualan perabot. Pertimbangkan untuk beriklan di surat khabar berdasarkan langganan dan di majalah percuma yang juga meliputi wilayah anda. Sekiranya anda mempunyai beberapa perabot utama, seperti kabinet cina atau sink antik, pastikan untuk menarik perhatian pembaca, senaraikan barang-barang ini di iklan anda bersama dengan maklumat yang berkaitan seperti hari penjualan, tawaran eksklusif dan alamat anda. Kedai perabot yang lebih besar juga boleh mendapat keuntungan daripada melabur dalam sisipan pekeliling di koran tempatan atau kempen penerbitan surat terus untuk mengiklankan acara tahunan.

Laman Web Penyenaraian Terklasifikasi

Laman web penyenaraian yang dikelaskan khusus untuk kawasan anda memberikan peluang terbaik untuk mengiklankan penjualan anda sambil memaparkan gambar perabot paling eksklusif anda. Apabila memulakan beberapa senarai tidak melanggar syarat penggunaan laman web, pertimbangkan untuk menyiarkan iklan untuk penjualan perabot sebenar dan memulakan senarai tambahan untuk setiap item yang menjadi sebahagian daripada acara tersebut. Sertakan penggoda untuk memberi tahu penonton iklan satu item bahawa item lain yang serupa juga akan ditawarkan. Bersedia untuk membiarkan item yang diserlahkan pada harga yang disenaraikan untuk mengekalkan muhibah pelanggan dan mendorong promosi dari mulut ke mulut.

Iklan Radio dan Televisyen

Iklan radio dan televisyen yang disiarkan di pasar tempatan anda dapat memberi anda peluang terbaik untuk mempromosikan penjualan perabot anda kepada khalayak sasaran yang lebih besar. Batasan kos dan masa pada iklan radio dan TV memerlukan mesej yang ringkas dan informatif. Dengan iklan TV, biarkan kamera menunjukkan inventori anda sementara suara-suara menyampaikan perincian asas penjualan: tarikh, waktu operasi dan lokasi. Di radio, pastikan suara anda tetap terang semasa anda menyampaikan maklumat.

Petua Iklan

Apabila penjualan perabot anda tidak berkaitan dengan kedai atau kedai perabot yang diketahui, jelaskan lokasi acara dengan merujuk mercu tanda tempatan dan memberikan petunjuk ringkas atau peta. Beritahu bakal pelanggan sekiranya penjualan masih akan berlaku sekiranya cuaca buruk berlaku. Sebutkan perkhidmatan tambah nilai yang ada, seperti penghantaran barang dari rumah yang dibeli secara percuma atau berpatutan. Nyatakan sama ada anda mengadakan jualan sekali atau acara tahunan. Sasarkan iklan anda ke pasaran khusus jika relevan. Contohnya, jika anda menjual koleksi perabot taska, sebutkan ibu bapa baru dalam bahan iklan anda.