Cara Live Stream iTunes ke Apple TV

Membeli kandungan dari iTunes bukan satu-satunya cara untuk mendapatkan media untuk Apple TV anda. Sekiranya anda sudah mempunyai kandungan di perpustakaan iTunes di komputer anda, anda boleh mengalirkan kandungan dari komputer ke Apple TV anda. Fungsi ini dapat menjimatkan wang anda kerana anda tidak perlu membeli semula kandungan dari iTunes untuk dimainkan di TV jika anda sudah memiliki konten di perpustakaan iTunes komputer anda. Anda harus mengaktifkan ciri Perkongsian Rumah di Apple TV dan iTunes di komputer anda untuk mengalirkan kandungan.

1

Lancarkan iTunes di komputer anda, kemudian klik "Lanjutan" dari bar menu.

2

Klik "Hidupkan Perkongsian Rumah" dari senarai drop-down, kemudian masukkan ID dan kata laluan Apple anda di kotak yang sesuai dan klik "Buat Kongsi Rumah."

3

Pilih "Tetapan" dari menu utama di Apple TV anda, kemudian pilih "Komputer."

4

Pilih "Hidupkan Perkongsian Rumah", kemudian masukkan ID dan kata laluan Apple anda di kotak yang sesuai. Perpustakaan iTunes di komputer anda secara automatik muncul di "Komputer" pada menu Apple TV.

5

Pilih nama pustaka iTunes anda di bawah "Komputer." Pilih kandungan di perpustakaan yang ingin anda streaming ke Apple TV anda.