Cara Hubungan Dengan Agensi Boleh Ditamatkan

Semasa anda menyewa agensi, anda membuat perjanjian bahawa agensi tersebut akan menyediakan beberapa jenis perkhidmatan untuk anda. Beberapa agensi menyediakan pekerja sementara, sementara yang lain membuat bahan pemasaran dengan harapan dapat meningkatkan pendapatan yang dibawa oleh perniagaan anda. Seperti hubungan perniagaan apa pun, ada saatnya ia mesti dihentikan. Terdapat beberapa cara agar hubungan anda dengan agensi dapat dihentikan, masing-masing dengan akibatnya sendiri.

Penyelesaian Objektif

Hubungan prinsipal-ejen adalah pengaturan di mana perniagaan atau individu mengupah seseorang untuk mewakili kepentingan mereka. Sekiranya pengetua menyewa agensi untuk menyelesaikan objektif tertentu, hubungan itu akan berakhir apabila objektif telah tercapai. Sekiranya seseorang mengupah pengacara dengan tujuan untuk menuntut seorang jiran yang menyebabkan kerosakan harta benda, hubungan itu hanya boleh berakhir apabila penghakiman dibuat demi orang itu.

Persetujuan bersama

Hubungan dengan agensi dapat ditamatkan oleh pihak-pihak jika mereka merasakan hubungan tersebut tidak berkembang dengan cara yang saling menguntungkan. Ejen harta tanah dan pelanggannya bekerjasama untuk menjual rumah. Sekiranya kedua-dua agensi dan pelanggan ingin pergi secara berasingan, mereka boleh melakukannya Di banyak negeri, keputusan ini mesti disertakan dengan perakaunan untuk wang atau harta benda yang bertukar tangan semasa hubungan. Selanjutnya, kedua-dua pihak mesti menjaga kerahsiaan untuk setiap maklumat sensitif yang telah dikongsi.

Permulaan Pelanggan

Sekiranya pelanggan merasakan bahawa agensi tersebut tidak memberikan hasil yang memuaskan, dia hanya dapat memberitahu ejen mengenai keinginan untuk menghentikan perjanjian antara kedua-dua prinsipal. Surat penamatan seperti itu dapat diserahkan melalui pengacara atau melalui surat yang didaftarkan untuk memberikan bukti kepada klien bahawa dia membuang kebenarannya untuk agensi bertindak atas namanya.

Tempoh yang diatur

Bergantung pada agensi yang berkenaan dan perjanjian anda, kedua-dua pihak boleh menandatangani perjanjian yang merangkumi tarikh luput. Sebagai contoh, syarikat boleh menyewa agensi iklan untuk membuat satu kempen pemasaran. Dengan persetujuan bersama yang telah diatur sebelumnya, hubungan antara syarikat dapat berakhir apabila kempen pemasaran dilakukan.

Kematian Pengetua atau Ejen

Sekiranya prinsipal mati atau ejen keluar dari perniagaan, hubungan itu akan berakhir secara automatik. Sekiranya peguam peribadi seseorang mati, pelanggan perlu bebas untuk mendapatkan perwakilan lain. Sebaliknya, jika pelanggan mati dan semua peruntukan kontrak perwakilan diselesaikan, pengacara tidak lagi terikat dengan klien.