Bagaimana Menjadi Penyedia Medicaid di Georgia

Medicaid adalah program insurans perubatan untuk orang berpendapatan rendah yang dijalankan sebagai perkongsian antara kerajaan persekutuan dan setiap negeri. Banyak penyedia perubatan berpartisipasi dalam Medicaid kerana tidak ada kekurangan pesakit dan penyedia menerima pembayaran dari pemerintah, mewujudkan aliran pendapatan yang stabil. Di Georgia, Medicaid membayar rawatan kesihatan rutin dan kos perubatan yang berkaitan dengan penginapan di hospital, pembedahan, terapi fizikal dan preskripsi. Pengamal perubatan dan kemudahan penjagaan kesihatan yang ingin menerima Medicaid sebagai bentuk pembayaran di Georgia mesti melalui prosedur persekutuan dan negeri.

1

Dapatkan Pengecam Penyedia Nasional, atau NPI, dari laman web Rancangan Nasional dan Sistem Penghitung Penyedia. Pergi ke laman utama NPPES dan klik "Memohon NPI." Baca arahan aplikasi dan klik "Mulakan Permohonan." Berikan nama anda, nama latihan anda, jenis latihan yang anda jalankan dan maklumat lesen perubatan anda untuk melengkapkan permohonan. Anda akan menerima NPI anda melalui e-mel dalam masa lebih kurang dua minggu.

2

Pergi ke laman web Sistem Maklumat Pengurusan Medicaid Kesihatan Kesihatan Masyarakat Georgia. Letakkan kursor di atas "Penyedia Pendaftaran" dan pilih "Enrollment Wizard" dari menu yang muncul.

3

Baca maklumat mengenai proses permohonan dalam talian dan klik pautan "Penyediaan Pendaftaran Penyedia". Klik butang "Aplikasi Baru" di halaman seterusnya.

4

Pilih jenis latihan yang anda miliki, seperti latihan individu, farmasi atau kemudahan penjagaan kesihatan lain, dan kepakaran anda dari senarai. Klik butang "Simpan dan Teruskan".

5

Masukkan nama, tarikh lahir, tajuk atau ijazah, Nombor Pengenalan Doktor Unik, Menjalankan Perniagaan Sebagai (DBA) atau nama latihan dan Nombor Pengenalan Majikan Persekutuan anda. Klik butang "Simpan dan Teruskan".

6

Jawab soalan di halaman seterusnya untuk menyelesaikan selebihnya permohonan. Sertakan NPI anda, bilangan profesional perubatan yang bekerja dalam amalan anda, maklumat pengesahan kelayakan, sebarang hak istimewa yang anda dan orang lain dalam praktik anda miliki dan jumlah jam latihan anda dibuka setiap minggu.

7

Kaji maklumat mengenai permohonan pendaftaran anda di halaman terakhir. Klik "Kirim" untuk menyelesaikan proses permohonan. Jabatan Kesihatan Masyarakat Georgia akan menghubungi anda sekiranya memerlukan maklumat atau dokumentasi tambahan. Jika tidak, anda akan menerima pemberitahuan penerimaan sebagai penyedia Medicaid Georgia dalam dua minggu.