Cara Menukar Kad SIM di HTC Touch

Kad Modul Identiti Pelanggan dalam telefon pintar seperti HTC Touch mengaitkannya dengan penyedia data selular tertentu dan juga dapat menyimpan maklumat yang berkaitan dengan kenalan anda. Anda perlu menukar kad SIM di telefon pintar anda jika anda menukar penyedia data selular. Sekiranya anda memberikan HTC Touch kepada pekerja anda untuk tujuan perniagaan, anda mungkin ingin menukar kad SIM yang digunakan oleh bekas pekerja dengan SIM baru dengan pekerja baru atau berbeza. Anda boleh mengakses kad SIM dengan menanggalkan penutup belakang telefon.

1

Pegang HTC Touch sehingga kamera berada di bahagian atas telefon bimbit, layar menghadap jauh dari anda dan anda meletakkan dua ibu jari anda di tengah-tengah bahagian belakang peranti.

2

Tekan sedikit tekanan ke bahagian belakang peranti dengan ibu jari anda, kemudian tekan penutup belakang telefon ke atas. Penutup belakang meluncur ke atas dan keluar dari HTC Touch.

3

Slot kad SIM terletak di sudut kanan atas tempat bateri di bahagian bawah belakang telefon.

4

Tekan jari anda ke kad SIM dan tarik jari anda ke bawah untuk menarik kad SIM yang ada dari slotnya dengan lembut.

5

Geser kad SIM baru ke slot yang sama, dengan sudut pemotongan kad SIM diletakkan sehingga akan berakhir di sudut kanan bawah slot kad SIM.

6

Luncurkan penutup belakang ke bahagian atas belakang telefon, kemudian tarik ke bawah penutup sehingga terkunci dan terkunci pada tempatnya.