Cara Dapatkan Pakaian untuk Memulakan Kedai Pakaian Terpakai

Sekiranya anda bermain-main dengan idea untuk memulakan kedai pakaian terpakai tetapi anda ingin tahu di mana untuk mencari pakaian dengan harga murah, terdapat banyak pilihan. Penjualan halaman, pasar lambak dan pemborong adalah tempat di mana anda boleh mendapatkan tawaran hebat untuk pakaian untuk memulakan perniagaan anda. Menentukan niche kedai anda sebelum anda mula membeli-belah membantu anda menentukan tempat untuk mencari barang-barang tertentu. Sebelum memulakan carian, tentukan sama ada anda akan menjual pelbagai pakaian terpakai, atau jika anda akan pakar dalam barangan vintaj, pakaian kanak-kanak, fesyen jenama atau sesuatu yang lain sama sekali.

1

Lawati penjualan halaman untuk barang dengan harga paling rendah. Lihatlah di surat khabar tempatan anda atau di laman web tempatan seperti Craigslist untuk penjualan halaman, terutama yang menjual barang yang anda perlukan di kedai. Penjualan halaman boleh menjadi tempat yang bagus untuk mencari pakaian kanak-kanak. Beli barang-barang murah yang memerlukan pembaikan yang anda fikir boleh anda perbaiki dan minta potongan harga pada barang yang rosak. Tanyakan kepada penjual jika mereka akan menjual dengan harga lebih murah jika anda membeli secara pukal - ramai yang bersedia untuk bertukar dengan anda dan menerima harga yang lebih murah.

2

Menghadiri penjualan harta tanah untuk barangan jarang atau vintaj. Cari iklan yang dikehendaki di koran tempatan anda atau lihat laman web dalam talian tempatan untuk mendapatkan penjualan ini. Penjualan harta tanah sering kali bagus untuk mencari barang fesyen vintaj atau pereka. Jangan takut untuk meminta pengurangan harga; kebanyakan penjual harta tanah ingin membuang barang mereka dengan cepat dan mungkin bersedia menurunkan harga.

3

Cari pasar lambak dan kedai barang berjimat cermat untuk pelbagai jenis barang. Cari jenama jenama, pakaian couture, vintaj atau pakaian istimewa dengan harga yang baik. Elakkan kedai berjimat cermat kerana harganya akan lebih tinggi daripada pergi ke kedai yang terkenal dengan harganya yang murah, seperti yang dikendalikan oleh gereja tempatan. Barter dengan penjual pasar lambak; kebanyakan kedai barang berjimat telah menetapkan harga.

4

Pesan pakaian terpakai dalam talian. Masukkan "pakaian terpakai pukal" atau "pakaian borong" ke dalam mesin pencari dan lihat senarai panjang peniaga dalam talian dengan harga yang murah. Tambahkan bidang pengkhususan anda pada istilah carian untuk hasil yang lebih baik. Untuk mendapatkan barang baru, pereka untuk mencari harga murah untuk pemborong; mereka sering meminta anda membeli beberapa barang yang sama, tetapi kos keseluruhan serendah membeli barang terpakai dari kedai barang bekas. Cari penjual pakaian terpakai pukal jika anda ingin membeli "campuran" pelbagai barang dengan bayaran per paun, atau jika anda ingin membuat pesanan tertentu, seperti seluar jeans kanak-kanak seberat enam paun. Bandingkan harga dari beberapa laman web untuk mencari tawaran terbaik per paun.

5

Mohon sumbangan dari rakan, jiran dan masyarakat. Pegang kenderaan pakaian di tempat awam, iklankan dengan poster dan terima sumbangan drop-off. Lebih baik lagi, jalankan iklan di akhbar tempatan anda atau laman web acara tempatan dalam talian yang lain dan tawarkan untuk mengambil sumbangan pakaian. Dalam iklan anda, anda boleh meminta jenis pakaian yang ingin anda kumpulkan. Perlu diingat bahawa kebanyakan orang cenderung untuk menderma ke kedai dermawan, murah berbanding kedai vintaj mewah. Teruskan mengambil sumbangan setelah kedai anda beroperasi dan beroperasi dengan menyediakan kotak drop-off di tempat letak kereta anda atau berhampiran meja depan kedai anda.