Cara Menyembunyikan Dinding Facebook Anda Dari Orang Lain

Facebook boleh menjadi alat perniagaan yang berharga bagi usahawan yang bersedia melabur usaha dan sumber daya untuk mengekalkan kehadiran di media sosial. Akan tetapi, semasa halaman anda berkembang, mungkin ada kalanya anda ingin menyekat akses ke dinding anda. Anda boleh memilih siapa yang dapat melihat dinding anda di Tetapan Privasi anda, memilih kenalan individu atau senarai kenalan dan memberi mereka akses. Pengguna Facebook yang tidak disenaraikan hanya akan melihat dinding kosong.

1

Log masuk ke Facebook. Di sebelah kanan bar menu di bahagian atas halaman, anda akan melihat anak panah yang menunjuk ke bawah berbentuk baji. Klik anak panah ini untuk membuka menu tarik-turun dan pilih "Tetapan Privasi."

2

Pilih "Custom" sebagai tetapan privasi lalai anda. Ini membolehkan anda memilih siapa yang melihat Tembok anda.

3

Tatal ke bawah skrin ke bahagian "Profil dan Penandaan" tetapan anda. Klik "Edit Tetapan." Kotak dialog akan terbuka yang mengandungi sejumlah tetapan.

4

Klik menu tarik-turun kedua di kotak dialog berlabel "Siapa yang dapat melihat apa yang orang lain siarkan di profil anda?" Menu yang dihasilkan akan menyenaraikan pilihan: "Friends," "Friends of Friends," "Only Me" dan "Custom." Pilih "Custom." Kotak dialog lain akan terbuka, yang membolehkan anda memilih pengguna individu atau senarai pengguna yang mungkin melihat catatan di Tembok anda. Setelah selesai, klik "Simpan Perubahan" untuk kembali ke kotak dialog sebelumnya.

5

Ulangi proses yang sama untuk menu tarik-turun seterusnya untuk "Siapa yang dapat melihat siaran yang telah ditandai pada profil anda?" Dua pilihan tambahan dalam kotak dialog ini tidak mempunyai menu tarik-turun tetapi membolehkan anda mengawal catatan di mana anda ditandai. Tetapkan pilihan ini ke "Hidup".

6

Klik "Selesai" untuk menyimpan tetapan dan keluar.