Cara Memperbaiki Fail PDF Lambat

Anda boleh mengoptimumkan PDF untuk memudahkan rakan perniagaan dan pelawat laman web anda mengakses kandungannya. PDF boleh menjadi lambat kerana menyimpan terlalu banyak data atau mengandungi objek yang tidak diperlukan yang dimasukkan oleh program yang membuat PDF. Pendekatan untuk mempercepat fail jenis ini termasuk mengkonfigurasi program pembuatan PDF anda untuk membuat PDF yang dioptimumkan, mencetak dengan pencetak PDF percuma dan menggunakan sumber dengan fungsi khusus untuk pengoptimuman PDF.

Buat semula dengan Mengoptimumkan Pilihan

1

Buka dokumen sumber PDF di Word, kemudian klik perintah "Simpan Sebagai" menu File. Klik pilihan "PDF" dari kawalan Simpan sebagai Jenis dan kemudian klik pilihan "Ukuran Minimum" pada kotak dialog.

2

Klik butang "Pilihan" dan kemudian hapus centang semua kotak centang di bawah tajuk "Sertakan Maklumat Bukan Mencetak." Tindakan ini menghalang Word memasukkan maklumat yang tidak perlu ke dalam PDF.

3

Klik "OK" untuk menutup kotak dialog Pilihan. Masukkan nama fail di kotak dialog Simpan Sebagai dan klik "Simpan" untuk membuat PDF baru.

Cetak ke Pencetak PDF

1

Pasang pencetak PDF percuma seperti PrimoPDF, Pdf995, atau Bullzip (pautan dalam Sumber). Membuat semula PDF dengan perisian seperti itu sering mengeluarkan objek yang tidak diperlukan dari PDF yang lambat.

2

Buka PDF perlahan dalam Adobe Reader atau pembaca PDF lain dan tekan "Ctrl-P." Pilih pencetak PDF yang anda pasang dari pencetak tersedia yang disenaraikan.

3

Ikuti arahan perisian PDF untuk membuat PDF baru, dan simpan PDF dengan nama fail baru apabila diminta. Sekiranya perisian anda menawarkan pilihan media output untuk mengoptimumkan PDF, klik "Skrin" atau pilihan yang berkaitan. Tindakan ini mengurangkan resolusi gambar dalam PDF, yang meningkatkan kelajuan. Walau bagaimanapun, pengurangan resolusi boleh menghasilkan kualiti gambar yang tidak dapat diterima. Sekiranya ini berlaku, ulangi langkah ini, tetapi pilih media output dengan resolusi yang lebih tinggi. Sebagai contoh, pilih "Cetak" untuk media output dan bukan "Layar."

Teknologi Neevia

1

Buka laman Web Neevia (pautan dalam Sumber) dan klik salah satu pilihan mampatan yang disempurnakan dari kawalan Pratetap Mampatan. Contohnya, klik "Mampatan Maksimum."

2

Tandai semua kotak centang berlabel "Buang" untuk menentukan objek mana yang hendak dikeluarkan dari PDF lambat dan kemudian pilih PDF lambat dengan kawalan Pilih Fail.

3

Klik butang "Muat Naik & Kompres" untuk memuat naik PDF yang perlahan. Neevia memaparkan "... berjaya dimampatkan!" mesej apabila selesai diproses. Klik pautan yang menunjukkan nama fail PDF anda untuk memuat turun PDF yang dioptimumkan.

Adobe Acrobat

1

Buka PDF yang perlahan di Acrobat, pilih menu Fail dan pilih "Simpan Sebagai." Klik "Optimized PDF" untuk memaparkan kotak dialog PDF Optimizer.

2

Klik butang "Audit" untuk memaparkan kotak dialog Ruang Audit. Skrin ini memaparkan senarai komponen PDF dan peratusan ruang yang mereka habiskan dalam PDF perlahan anda. Catat atau hafal komponen dengan peratusan terbesar dan kemudian klik "OK."

3

Klik nama komponen yang berkaitan dari senarai komponen PDF Optimizer. Sebagai contoh, jika anda menyatakan "Font" sebagai pengguna ruang terbesar, klik "Font" dari senarai komponen. Acrobat memaparkan kawalan untuk mengoptimumkan komponen.

4

Klik pilihan "Minimum" dari setiap kawalan Kualiti, jika anda telah mengklik komponen Imej. Ini meminimumkan resolusi untuk semua gambar PDF yang perlahan.

5

Tandakan semua kotak centang di Buang Objek, Buang Data Pengguna dan Bersihkan komponen untuk mengeluarkan objek dari PDF yang lambat. Klik "OK" dan kemudian simpan PDF yang dioptimumkan dalam kotak dialog Simpan yang muncul.