Bagaimana saya boleh menyambung semula Facebook yang saya putuskan?

Kadang kala laman rangkaian sosial seperti Facebook boleh menghabiskan banyak masa anda. Nasib baik, laman web ini memungkinkan untuk memutuskan sambungan - secara rasmi dikenali sebagai nyahaktifkan - akaun anda buat sementara waktu. Apabila akaun anda dinyahaktifkan, akaun tersebut akan hilang dari Facebook dan tidak ada yang boleh memberikan komen atau catatan kepada anda. Selepas anda memulihkan akaun anda, semua yang ada di profil anda akan muncul semula seperti yang anda tinggalkan, termasuk catatan dinding dan keahlian kumpulan.

1

Arahkan penyemak imbas anda ke laman utama Facebook dan masukkan nama pengguna (atau e-mel) dan kata laluan anda di medan log masuk.

2

Klik butang "Log Masuk".

3

Periksa akaun e-mel anda untuk mendapatkan mesej baru dari Facebook. Klik pautan yang disediakan oleh Facebook untuk mengesahkan bahawa anda ingin mengaktifkan semula akaun anda dan diarahkan kembali ke profil Facebook anda.