Apa yang diperlukan untuk membuka Bar Sukan?

Bagi pengusaha yang ingin memasuki perniagaan bar / restoran, bar bertema sukan adalah pilihan yang popular kerana bar sukan mempunyai pangkalan pelanggan siap pakai; peminat sukan gemar berkumpul di tempat minum bersama rakan dan menonton pasukan kegemaran mereka di TV. Musim liga sukan utama bertindih dan bersama sepanjang tahun, memungkinkan bar menjadi popular sepanjang tahun.

Menu Makanan Lazat Terhad

Orang ramai pergi ke bar sukan untuk menonton permainan dengan rakan mereka dan bersosial. Makanan adalah pertimbangan sekunder, tetapi mestilah berkualiti tinggi dan enak untuk mendorong perniagaan berulang. Buat menu makanan tradisional Amerika seperti burger keju, cili, kentang goreng dan pizza. Fokus untuk membuat beberapa hidangan dengan sangat baik. Menghidangkan terlalu banyak jenis makanan dapat meningkatkan kos makanan secara keseluruhan dan mengurangkan margin keuntungan.

Lesen minuman keras

Pemilik bar mesti mendapatkan lesen minuman keras dari bandar di mana bar tersebut berada. Ini adalah salah satu kos penting untuk membuka bar. Terdapat kriteria kelayakan dan juga kuota; tidak semua orang diluluskan. Proses permohonan boleh berlangsung lama, dan sering kali melibatkan pendengaran dan persetujuan awam oleh dewan bandar. Undang-undang berbeza mengikut negeri, begitu juga dengan kos lesen. Bayaran lesen penjualan alkohol perkhidmatan penuh boleh menjadi $ 10,000 atau lebih.

Sistem Video dan Audio Berkualiti

Sistem hiburan untuk bar sukan biasanya merangkumi sejumlah TV layar lebih besar, dengan hidangan satelit untuk penerimaan tetamu. Pelanggan mengharapkan teknologi video terkini. Peralatan ini adalah kos tambahan yang berkaitan dengan bar sukan. Reka bentuk bilik mesti mempunyai susunan tempat duduk yang memudahkan pelanggan melihat lebih dari satu permainan.

Menjadikan Bar Lebih Menyeronokkan

Bar sukan mungkin mempunyai aktiviti lain selain menonton televisyen. Meja biliar dan permainan video sering dipaparkan. Hadiah promosi barangan, seperti pakaian yang dilesenkan oleh liga sukan utama, atau bahkan barang yang ditandatangani oleh pemain bola popular, adalah cara untuk menimbulkan kegembiraan dan minat pelanggan.

Lokasi

Seperti mana-mana usaha bar / restoran, calon pemilik bar sukan mesti mempertimbangkan kelebihan lokasi utama dengan jarak pandang yang hebat berbanding beroperasi di lokasi dengan kos sewa yang jauh lebih rendah. Memilih laman web yang kurang kelihatan bermakna anda harus mahir dalam strategi pemasaran yang menjimatkan untuk menarik minat bakal pelanggan di bar anda.

Memahami Pertandingan

Semasa merancang konsep bar sukan anda, kunjungi bar sukan lain di kawasan itu dan perhatikan apa yang anda fikir mereka lakukan dengan baik, dan juga kelemahan kelemahan operasi mereka. Lihat berapa banyak bar yang berada dalam radius 20 batu dari lokasi yang anda renungkan, dan pastikan pasaran tidak tepu dengan bar sukan yang kompetitif.

Pemasaran dari mulut ke mulut

Pelanggan yang gemar mengunjungi bar anda akan memberitahu rakan mereka, atau bahkan menjemput mereka ke bar. Perniagaan berulang adalah kunci kejayaan, dan itu datang dari mempunyai suasana bar yang hampir seperti kelab dan di mana pelanggan merasa diterima. Sebagai contoh, dalam bola keranjang profesional, musim ini merangkumi 82 permainan musim biasa, tidak termasuk permainan playoff. Mempunyai ramai peminat fanatik NBA yang datang ke bar anda mewujudkan peluang pendapatan yang besar.