Cara Memfailkan 1099 untuk Kerugian & Untung Pendapatan Sewa

Sekiranya sebahagian daripada menjalankan perniagaan anda melibatkan penerimaan atau pembayaran lebih dari $ 600 untuk penggunaan atau pekerjaan harta benda yang anda miliki, maka anda perlu melaporkan bahawa 1099 pendapatan sewa (atau kerugian) kepada Paman Sam sehingga dia tahu berapa banyak cukai yang perlu anda bayar.

Berita baiknya adalah bahawa tidak terlalu sukar untuk melaporkan 1099 pendapatan sewa. Bersama dengan Borang penyata cukai 1040, secara amnya anda akan memfailkan Borang IRS 1099-MISC, yang digunakan oleh IRS untuk memantau urus niaga wang dari satu pihak ke pihak lain. Untuk rekod anda, anda harus selalu mengemukakan Borang 1099-MISC ketika pembayaran dilakukan kepada anda semasa menjalankan perniagaan, atau ketika anda membuat pembayaran yang berkaitan dengan perniagaan anda. Salinan Borang 1099-MISC mesti diajukan selewat-lewatnya pada 31 Januari. Sekiranya anda memfailkan secara elektronik, anda mesti menyerahkan borang ini ke IRS selewat-lewatnya 2 April.

Siapa yang mendapat 1099-MISC?

Penting untuk diperhatikan bahawa Borang 1099-MISC hanya boleh digunakan untuk pembayaran perniagaan. Sebagai contoh, jika syarikat anda menyewa subkontraktor untuk merancang laman web perniagaan anda, syarikat anda akan menghantar subkontraktor dan IRS 1099-MISC. Sekiranya anda sebagai pemilik perniagaan menyewa tukang sihir untuk pesta ulang tahun anak anda, itu akan dikira sebagai perbelanjaan peribadi dan bukan perbelanjaan perniagaan, dan anda tidak akan memfailkan 1099-MISC.

Sekiranya syarikat anda membayar lebih dari $ 600 kepada tuan tanah untuk pajakan komersial, maka anda diminta untuk memfailkan dan menghantar Borang 1099-MISC kepada tuan tanah anda. Pengecualian untuk ini adalah jika anda membuat pembayaran kepada ejen harta tanah.

Perubahan kepada 1099 Keperluan

Terdapat beberapa perubahan baru pada 1099 syarat yang mungkin berlaku untuk perniagaan anda. IRS pada tahun 2012 memperkenalkan Borang 1099-K, Kad Pembayaran dan Transaksi Rangkaian Pihak Ketiga , yang digunakan untuk melaporkan transaksi pembayaran tertentu untuk meningkatkan pematuhan cukai sukarela.

Sebagai sebahagian daripada desakan untuk pelaporan pihak ketiga yang lebih banyak, IRS memperkenalkan perubahan kepada 1099 syarat setelah dilaporkan pada tahun 2006 bahawa orang Amerika membayar pajak mereka sebanyak $ 450 bilion, sama dengan kadar ketidakpatuhan cukai 17% yang tidak menentu. Syarat 1099 yang baru dilancarkan sebagai sebahagian daripada Akta Perumahan dan Pemulihan Ekonomi 2008.

Anda harus menerima Borang 1099-K jika anda menerima pembayaran dari transaksi kad pembayaran, termasuk kad debit, kredit atau nilai tersimpan, atau jika anda menggunakan rangkaian pembayaran pihak ketiga seperti PayPal atau Venmo untuk sebarang transaksi melebihi ambang 1099 lebih daripada $ 20,000 atau lebih daripada 200 transaksi pihak ketiga yang dijalankan.

Pengecualian hingga 1099 Keperluan

Pengecualian penting yang perlu diperhatikan ketika berurusan dengan 1099 syarat adalah pembayaran kepada syarikat. Syarikat dipegang dengan standard pelaporan pentadbiran yang tinggi kepada IRS dan dikecualikan daripada menerima Borang 1099-MISC. Oleh itu, jika syarikat anda membuat pembayaran kepada syarikat lain yang diperbadankan atau kepada Limited Liability Corporation (LLC) yang memilih untuk diperlakukan sebagai syarikat C, ini tidak akan dilaporkan. Pengecualian terbesar termasuk pembayaran perubatan dan penjagaan kesihatan dan yuran peguam melebihi $ 600.

Cara memfailkan 1099-MISC

  1. Isi nama pembayar, alamat, nombor telefon dan nombor pengenalan persekutuan di kotak yang ditentukan di sudut kiri atas Borang 1099. Pembayar adalah anda atau syarikat anda.
  2. Masukkan nama, alamat, nombor telefon dan nombor pengenalan penerima dalam kotak yang ditentukan di bahagian tengah kiri Borang 1099, tepat di bawah maklumat pembayar. Penerima adalah entiti atau vendor kepada siapa syarikat anda membayar wang untuk perkhidmatan.
  3. Masukkan jumlah 1099 pendapatan sewa yang diperoleh sepanjang tahun dikenakan cukai di kotak 1 1099-MISC.
  4. Hantarkan salinan kepada penerima dan IRS.