Cara Membuat Senarai Panjang Dengan GIF di Tumblr

Perisian blog Tumblr membolehkan anda menyiarkan senarai titik peluru dengan gambar berkaitan di sebelah senarai. Cara anda menyusun catatan blog anda menentukan beberapa pengalaman pengguna dan gambar serta senarai titik peluru dapat menarik perhatian pembaca. Daftar titik peluru dengan gambar membantu pembaca mencari maklumat penting dengan cepat dan membuat blog yang menarik.

1

Buka penyemak imbas Web dan log masuk ke akaun Tumblr anda. Klik butang "Posting Baru" atau klik postingan blog yang ingin anda edit.

2

Klik lokasi di pos di mana anda mahu memaparkan senarai dan gambar. Anda memasukkan gambar terlebih dahulu dan membungkus kandungan di sekitar gambar. Untuk memasukkan gambar, klik pautan "Muat Naik Foto" di sudut kanan atas editor. Pilih gambar yang ingin anda tambahkan ke siaran dan pilih "Kiri" untuk pilihan bungkus kata. Pilihan ini menyelaraskan gambar di sebelah kiri dan kandungan senarai dipaparkan di sekitar gambar di sebelah kanan.

3

Klik ruang di sebelah gambar dan taipkan senarai titik peluru anda. Anda menambahkan peluru ke senarai anda setelah anda menaip setiap item baris maklumat. Taip setiap item pada barisnya sendiri sehingga editor titik peluru Tumblr tahu untuk menambah peluru sebelum setiap item.

4

Sorot senarai anda setelah anda membuat setiap item. Klik butang "Peluru" di bar alat penyunting. Peluru diletakkan sebelum setiap item senarai.

5

Klik "Simpan" untuk menyimpan siaran baru. Semasa anda mahu menerbitkan klik butang "Terbitkan" untuk membuat senarai baru disiarkan di blog anda.