Bagaimana Mengubah Avatar di Tumblr

Platform blog Tumblr menyediakan platform untuk perniagaan anda, yang membolehkan blog percuma, profesional dan berasaskan kandungan. Anda menggunakan avatar yang dikonfigurasikan dalam akaun Tumblr untuk mengenal pasti seseorang atau blog di papan pemuka. Avatar juga boleh dipaparkan di blog itu sendiri, bergantung pada tema yang sedang dipasang. Pilih avatar yang mencerminkan isi blog, kerana ia mewakili laman web dalam Tumblr Dashboard, di mana pemformatan dan susun atur minimum. Foto potret ringkas atau logo syarikat berfungsi dengan baik dan membolehkan catatan blog dikenali dengan cepat di dalam Dashboard.

1

Log masuk ke akaun Tumblr anda di tumblr.com menggunakan alamat e-mel dan kata laluan yang anda daftarkan. Papan Pemuka Tumblr muncul di layar yang menampilkan catatan terbaru dari blog yang anda ikuti.

2

Klik nama blog yang anda perlukan untuk mengubah avatar. Sekiranya anda tidak dapat melihat nama blog yang berkaitan, klik pada ikon senarai kecil untuk melihat semua blog yang anda buat.

3

Klik butang "Tetapan Blog" untuk melihat semua pilihan yang berkaitan dengan blog yang telah anda pilih. Sekiranya anda sudah mempunyai avatar, ia akan dipaparkan di sebelah tajuk "Potret Foto".

4

Klik "Pilih Fail" untuk menukar gambar avatar. Kotak dialog baru muncul yang membolehkan anda memilih gambar dari komputer anda. Pilih gambar dan pilih "Buka" untuk memuat naiknya.

5

Klik "Simpan" di kaki skrin tetapan untuk mengesahkan perubahan dan menerapkan avatar baru ke blog anda.