Apa Jenis Fon Kepala yang Boleh Saya Gunakan pada Motorola Droid Saya untuk Mendengarkan Muzik?

Motorola Droid adalah telefon pintar yang mengandungi bicu fon kepala 3.5mm bawaan untuk menyambungkan satu set fon kepala atau pembesar suara yang berdiri sendiri. Menggunakan fon kepala membolehkan anda mendengarkan muzik dan video yang mungkin anda miliki di Motorola Droid secara peribadi; menggunakan pembesar suara membolehkan anda menyiarkan audio kepada lebih daripada satu orang. Soket fon kepala berada di bahagian atas telefon pintar.

Fon kepala dan Pembesar suara

Anda boleh menggunakan set fon kepala stereo atau pembesar suara berdiri sendiri yang mengandungi penyambung 3.5mm, termasuk fon kepala yang direka untuk pemain muzik mudah alih dan pembesar suara berdiri sendiri yang direka untuk komputer dengan Motorola Droid anda. Penukar penyambung audio juga tersedia untuk menukar fon kepala atau penyambung pembesar suara dengan saiz yang berbeza menjadi sambungan 3.5mm.

Fon Kepala Bluetooth

Motorola Droid anda juga mampu menggunakan fon kepala stereo Bluetooth dan pembesar suara. Teknologi Bluetooth disertakan dalam Droid dan tidak memerlukan pemacu khas atau pemalam. Fon kepala dan pembesar suara Bluetooth tanpa wayar dan juga dapat digunakan dengan perangkat berkemampuan Bluetooth yang lain.

Menyambung

Sekiranya anda menggunakan sekumpulan fon kepala atau pembesar suara bukan Bluetooth, pasangkan fon kepala atau penyambung pembesar suara ke soket fon kepala di bahagian atas Motorola Droid anda. Sekiranya anda menggunakan fon kepala Bluetooth atau pembesar suara, hidupkan peranti Bluetooth dan kemudian pergi ke "Tetapan" telefon anda dan ketuk ikon Bluetooth untuk memulakan proses pengesanan. Motorola Droid anda akan mencari dan mencari peranti Bluetooth, kemudian mengaktifkannya.

Ketersediaan

Fon kepala, pembesar suara berdiri sendiri dan fon kepala Bluetooth boleh didapati secara langsung dari Motorola, penjual semula dan kedai Motorola yang sah yang pakar dalam aksesori telefon bimbit. Fon kepala dan pembesar suara juga boleh didapati dari kedai runcit, elektronik dan dalam talian dan laman web lelong. Sekiranya anda membeli set fon kepala atau pembesar suara terpakai, pastikan item tersebut mengandungi penyambung 3.5mm.