Cara Membuka FaceTime

Kedua-dua OS X dan iOS menyokong FaceTime, membolehkan anda menghubungi pelanggan, pelanggan dan profesional lain di dalam atau di luar pejabat. IPhone, iPad, iPod Touch dan Mac semuanya boleh menghantar dan menerima panggilan FaceTime; semua yang diperlukan adalah sambungan data Wi-Fi atau selular. Seperti Skype, FaceTime adalah percuma, dan kenalan mesti mempunyai nombor telefon atau alamat e-mel yang dihubungkan ke FaceTime untuk menerima panggilan video. Sebelum menggunakan FaceTime, kaitkan ID Apple anda dengan aplikasi di komputer atau peranti mudah alih anda.

iOS

1

Sentuh "Tetapan" dari menu utama, sentuh "FaceTime." Putar gelangsar Hidup / Mati di sebelah FaceTime menuju ke posisi "Hidup" dan kemudian pilih "Gunakan ID Apple Anda untuk FaceTime."

2

Masukkan ID Apple dan kata laluan anda ke ruangan yang disediakan dan kemudian sentuh "Log Masuk." Ketik "Seterusnya."

3

Tatal ke bawah ke Caller ID dan pilih nombor telefon atau alamat yang akan digunakan untuk panggilan keluar.

4

Seret "Gunakan Data Selular" ke "Aktif" untuk mengaktifkan penggunaan FaceTime pada sambungan data sebagai tambahan kepada sambungan Wi-Fi, jika itu adalah pilihan anda, dan kemudian kembali ke skrin Utama.

5

Pilih "Kenalan." Pilih orang untuk dihubungi dan kemudian ketik butang FaceTime untuk memulakan panggilan dengan yang dipilih dihubungi.

Mac OS X

1

Muat turun FaceTime dari Mac App Store. Mac anda mesti dijalankan pada OS X 10.6.6 atau lebih baru untuk menggunakan FaceTime.

2

Pilih "FaceTime" dari Dock. Masukkan ID Apple dan kata laluan anda ke ruangan yang disediakan dan kemudian klik "Log Masuk."

3

Masukkan alamat e-mel untuk dihubungkan dengan akaun FaceTime dan kemudian klik "Next" untuk menyelesaikan persediaan.