Bagaimana Mendapatkan Facebook untuk Menjatuhkan Kumpulan Tanpa Pentadbir yang Berkaitan dengannya

Dapatkan Facebook untuk menjatuhkan kumpulan yang anda anggap menyinggung perasaan atau tidak menyenangkan, walaupun kumpulan itu tidak mempunyai pentadbir yang berkaitan dengannya. Apabila anda melaporkan kumpulan di Facebook, langkah pertama untuk menghapuskannya, anda tidak melaporkan pentadbir kumpulan itu, melainkan kumpulan itu sendiri. Sekiranya kumpulan tidak mempunyai pentadbir, ini akan menghilangkan langkah Facebook yang perlu melakukan perantaraan dengan pengguna, meningkatkan kemungkinan ia dihapus jika memang melanggar syarat laman web.

1

Log masuk ke akaun Facebook anda. Untuk melaporkan penyalahgunaan di Facebook, anda perlu log masuk.

2

Navigasi ke kumpulan, sama ada melalui pautan langsung atau dengan menaip nama kumpulan ke dalam medan "Carian" Facebook. Tatal ke bahagian bawah dinding kumpulan sehingga anda melihat pautan "Laporkan Kumpulan", kemudian klik.

3

Pilih sebab yang anda mahu laporkan kumpulan - misalnya, "Ini mengganggu saya" atau "Ucapan kebencian." Klik "Teruskan."

4

Tunggu e-mel dari Facebook yang memberitahu anda mengenai status laporan anda. Sekiranya Facebook memutuskan untuk mengambil tindakan terhadap kumpulan tersebut, ini akan memberitahu anda mengenai hasilnya. Sebagai alternatif, lawati kumpulan secara berkala untuk melihat sama ada kumpulan itu diturunkan.