Keperluan Untuk VirtualBox

Oracle VM VirtualBox adalah alat sumber terbuka dan bebas yang boleh anda gunakan untuk menjalankan pelayan maya di mana-mana komputer menggunakan pemproses jenis x86, seperti cip Intel dan AMD yang biasa. Ini membolehkan anda menjalankan sistem operasi lain atau contoh lain dari sistem operasi yang sama di komputer anda. Sebagai contoh, jika jabatan kreatif anda menggunakan Mac, mereka boleh menggunakan VirtualBox untuk membuka komputer maya Windows untuk mengakses program yang digunakan oleh syarikat anda yang lain. Ini sering digunakan untuk pengujian kerana anda dapat menggunakan satu komputer untuk menguji program atau halaman Web dalam beberapa sistem operasi.

CPU dan RAM

VirtualBox berjalan pada pemproses Intel dan AMD walaupun mereka tidak menyokong teknologi virtualisasi VT-x atau AMD-V pengeluar mereka. Oracle juga mengesyorkan agar anda mempunyai RAM sekurang-kurangnya 1GB untuk menjalankan perisian sebagai tambahan kepada apa yang diperlukan untuk menyokong proses komputer anda. Semasa menjalankan VirtualBox, ingat bahawa kekuatan CPU anda akan dibahagikan antara komputer maya yang dijalankan, jadi semakin cepat, semakin cepat setiap komputer maya akan menjadi.

Penyimpanan

Oracle tidak menentukan keperluan penyimpanan untuk VirtualBox kerana program itu sendiri agak kecil. Contohnya, pemasang VirtualBox untuk Windows kurang daripada 100MB. Namun, anda memerlukan ruang untuk komputer maya yang akan berjalan di bawah VirtualBox. Sekiranya anda ingin menjalankan komputer Windows 8 maya pada kotak Linux anda, anda memerlukan cukup ruang untuk memasang sistem operasi kedua dan program Windows 8 dan untuk penyimpanan di dalam partisi maya Windows 8 anda. Sekiranya anda menggunakan VirtualBox dengan banyak, anda mungkin memerlukan penyimpanan tambahan beratus-ratus gigabait.

Keperluan Windows

VirtualBox boleh berjalan pada banyak Windows Ia menyokong versi Vista 32- dan 64-bit, Windows 7 dan Windows 8, serta versi Windows XP 32-bit. Ia juga berfungsi pada platform pelayan Windows, termasuk Windows Server 2003 edisi 32 bit, Windows Server 2008 32 dan 64 bit dan Windows Server 2012.

Keperluan OS lain

VirtualBox bukan sahaja membolehkan anda menjalankan banyak sistem operasi, tetapi juga dapat dijalankan pada beberapa sistem operasi. Oracle menawarkan versi OS X VirtualBox yang berjalan pada versi 10.6, 10.7 dan 10.8. Anda boleh menggunakan VirtualBox dengan empat rasa Linux - Oracle Enterprise Linux, SUSE Linux, Ubuntu dan Redhat Enterprise Linux. VirtualBox juga menyokong Solaris 10 dan Solaris 11.