Dasar Penggantian Mileage untuk Sukarelawan Bukan Untung

Banyak organisasi bukan untung, besar dan kecil, bergantung pada beberapa hingga ribuan sukarelawan untuk menolong mereka mentadbir perkhidmatan yang mereka berikan atau untuk menyokong operasi. Sukarelawan tidak dibayar, memberikan masa dan usaha mereka dengan bebas. Oleh kerana kebanyakan organisasi nirlaba tidak mempunyai kenderaan pengangkutan untuk memindahkan sukarelawan, sukarelawan sering mesti menggunakan kenderaan sendiri. Sebilangan organisasi bukan untung membayar sukarelawan dengan kadar IRS atau lebih tinggi. Yang lain sama sekali tidak membayar balik.

Kadar jarak tempuh IRS

Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri menerbitkan kadar jarak tempuh standard untuk badan amal digunakan untuk tujuan penggantian. Kadar ini juga digunakan oleh sukarelawan bukan untung untuk menuntut cukai peribadi mereka sebagai pengurangan apabila mereka tidak diganti dengan usaha amal yang melibatkan memandu kereta mereka. Kadar IRS untuk sukarelawan bukan untung adalah 14 sen per batu untuk tahun 2013. Walaupun kadar jarak tempuh untuk tujuan perniagaan dikemas kini setiap tahun dengan kos pembaikan gas dan auto, kadar amal tidak berubah dalam beberapa tahun.

Bayaran Balik Perbatuan

Badan amal mungkin mempunyai polisi untuk membayar balik sukarelawan pada kadar yang lebih tinggi daripada kadar IRS. Sebagai contoh, badan amal dapat membayar balik sukarelawan dengan harga $ 0.25 per batu. Walau bagaimanapun, apabila badan amal melakukan ini, sukarelawan mesti melaporkan perbezaan antara kadar sebagai pendapatan dari penyata cukai peribadi mereka.

Bayaran Balik

Apabila badan amal membayar sukarelawan untuk perbatuan, mereka biasanya memerlukan sukarelawan untuk melengkapkan, menandatangani dan menyerahkan carta jarak tempuh. Sukarelawan mesti memasukkan jarak tempuh awal di odometer keretanya, destinasi permulaannya, jarak tempuh akhir dan tujuan akhir. IRS memerlukan log seperti itu untuk tujuan audit sehingga badan amal yang tidak menjadikan log ini sebagai syarat untuk penggantian risiko yang menghadapi masalah dalam audit.

Tanpa Bayaran Balik

Banyak badan amal yang lebih kecil sama ada tidak membayar balik jarak tempuh atau hanya membayar sukarelawan yang mengemudi sejauh beberapa batu. Yang lain mungkin membayar balik secara demi kes apabila berlaku jarak tempuh yang signifikan. Badan amal yang menolong yang tidak membayar balik jarak tempuh mendorong sukarelawan mereka untuk menyimpan catatan jarak tempuh mereka dan memasukkan jumlahnya sebagai perbelanjaan amal yang dapat dikurangkan ketika mereka memfailkan cukai mereka. Potongan ini hanya tersedia untuk sukarelawan yang membuat perincian.

Keprihatinan

Beberapa organisasi bukan untung bimbang bahawa jurang $ 0,425 antara kadar $ 0,565 yang dibenarkan per batu untuk kenderaan pada tahun 2012 yang didorong untuk perniagaan dan $ 0,14 yang dibenarkan untuk pemanduan amal terlalu besar. Kadar IRS tidak meliputi jumlah yang besar yang dibelanjakan oleh sukarelawan untuk gas dengan jarak tempuh yang tinggi yang berlaku ketika memandu di kawasan luar bandar atau menghantar makanan atau ubat-ubatan kepada orang yang pulang ke rumah, tidak menggalakkan sukarelawan yang berpendapatan tetap atau tekanan pendapatan lain dari sukarelawan.