Cara Mengeksport Fail XPS ke JPG

Seperti PDF, fail XPS mengekalkan pemformatan dokumen, yang membolehkan anda melihat dokumen dalam penampilan asalnya. Anda boleh menggunakan Microsoft XPS Viewer untuk membuka fail XPS; namun, anda mungkin ingin menukarnya menjadi PDF, mungkin kerana pelanggan atau rakan anda mungkin tidak mempunyai perisian yang diperlukan untuk membukanya, atau kerana anda ingin menambahkan ciri tambahan seperti metadata yang menerangkan fail. Tukarkan fail XPS ke dalam PDF secara percuma menggunakan perisian mandiri atau perkhidmatan dalam talian.

Tukar dalam talian

1

Navigasi ke laman web Online-Convert (pautan di Sumber). Online-Convert menyimpan fail anda selama 24 jam dan membolehkan anda memuat turunnya 10 kali. Anda juga mempunyai pilihan untuk menghapus fail dari pelayan setelah selesai.

2

Klik "Jelajah" di bawah "Muat naik gambar anda yang ingin anda ubah." Cari fail anda di cakera keras anda, kemudian klik "Buka" untuk memuatnya. URL fail muncul di kotak teks.

3

Terima tetapan lalai, kemudian klik butang "Convert". Fail ditukar dan tetingkap terbuka yang membolehkan anda menyimpan fail ke cakera keras anda. Sekiranya muat turun tidak bermula dengan cepat, klik "pautan muat turun langsung" di halaman.

SangatPDF

1

Muat turun, pasang dan lancarkan XPS VeryPDF ke Mana-mana Penukar (pautan di Sumber).

2

Klik butang "Tambah" untuk membuka tetingkap penyemak imbas fail, cari untuk mencari fail anda, pilih, lalu klik "Buka."

3

Tatal ke bahagian bawah halaman, pergi ke "Output Folder" dan klik "Pilih" untuk memilih folder di mana anda ingin menyimpan fail. Klik "OK."

4

Klik "XPS ke JPG" di sebelah kiri layar, kemudian klik butang "Mula" untuk menukar fail anda.

CometDocs

1

Navigasi ke laman web CometDocs (pautan di Sumber).

2

Klik "Pilih Fail", kemudian klik butang "Muat Naik Fail" di sebelah kanan. Semak imbas untuk mencari fail anda, kemudian klik "Buka." Nama fail muncul di kotak teks di bawah. Menu juga muncul dengan cadangan untuk jenis penukaran.

3

Klik anak panah menu dan tatal sehingga anda menjumpai "XPS ke JPG." Pilihnya, kemudian masukkan e-mel anda di kotak teks di bawahnya. Klik butang "Kirim", kemudian pergi ke akaun e-mel anda untuk mencari mesej dengan pautan yang mesti anda klik untuk mengambil fail yang ditukar.

4

Klik pautan untuk pergi ke halaman, kemudian klik pada nama fail sehingga tetingkap terbuka. Simpan fail ke cakera keras anda. Pautan ini sah selama 24 jam.