Cara Membatalkan Kumpulan Facebook Menunggu Keahlian

Beberapa kumpulan Facebook tertutup memerlukan pentadbir kumpulan untuk menyetujui permintaan baru untuk menjadi ahli. Sekiranya anda mempunyai pemikiran kedua tentang bergabung dengan kumpulan setelah anda menghantar permintaan, atau jika anda secara tidak sengaja meminta jemputan, membatalkan permintaan anda hanya memerlukan beberapa saat. Selagi anda belum mendapat persetujuan untuk kumpulan itu, anda boleh membuang permintaan dengan cara yang sama seperti yang anda kirimkan.

1

Taipkan nama kumpulan ke dalam bar carian di bahagian atas skrin. Semasa anda mula menaip nama, kemungkinan perlawanan akan muncul dalam senarai juntai bawah bar. Sebaik sahaja anda melihat kumpulan anda muncul dalam senarai, sorotnya dengan tetikus atau dengan anak panah. Tekan Enter untuk memuatkan halaman kumpulan.

2

Cari teks "Permintaan Dihantar" di sudut kanan atas halaman kumpulan. Ini berada di tempat yang sama dengan butang "Minta Bergabung dengan Kumpulan" yang pada awalnya anda akan klik. Sekiranya anda mengarahkan kursor ke teks ini, mesej "Batalkan Permintaan" akan muncul.

3

Klik tanda X di sebelah "Permintaan Dikirim" untuk membatalkan permintaan jemputan kumpulan. Dialog pop timbul akan muncul yang mengesahkan bahawa anda telah membatalkan permintaan tersebut.