Cara Meletakkan Templat CSS di Weebly

Membina laman web boleh menjadi menakutkan apabila anda baru memulakan perniagaan anda sendiri. Sekiranya anda tidak tahu membina sendiri, anda perlu menyewa pereka atau mencari perkhidmatan dengan susun atur yang telah dirancang sebelumnya. Weebly adalah salah satu perkhidmatan tersebut; ia menawarkan akaun dan hosting percuma serta puluhan susun atur yang berbeza. Ia menggunakan antara muka klik dan seret untuk menambahkan kandungan ke halaman mana pun. Sekiranya anda mempunyai pengetahuan CSS atau ingin melihat kod sumber untuk laman web anda, Weebly menawarkan Editor Lanjutan untuk CSS dan HTML.

1

Log masuk ke akaun Weebly anda dan klik "Edit" di sebelah laman web yang ingin anda ubah. Sekiranya anda ingin membuat laman web baru, klik butang "Tambah Tapak".

2

Klik tab "Reka Bentuk" di Weebly Editor, halaman yang membolehkan anda mengubah dan menyesuaikan halaman Weebly anda.

3

Klik "Edit HTML / CSS" di sudut kanan atas bahagian pratonton halaman di bawah reka bentuk yang ada. Ini akan membuka CSS dan HTML untuk laman web Weebly semasa anda. Rasa; di bar sisi anda akan melihat "main-style.css" serta halaman HTML untuk setiap halaman di laman web anda.

4

Pilih "main-style.css" untuk melihat helaian gaya di editor Weebly. Anda boleh memasukkan helaian gaya yang sepenuhnya disesuaikan atau mengedit helaian gaya seperti yang dirancang oleh Weebly.

5

Tukar elemen yang diperlukan pada halaman HTML anda. Sekiranya anda menggunakan susun atur CSS sepenuhnya, anda perlu memasukkan HTML yang sepadan untuk susun atur itu di halaman indeks dan halaman lain yang telah anda tambahkan ke laman web anda. Sekiranya anda masih mahu, anda boleh menggunakan editor Weebly untuk kandungan, seperti "{content}" untuk tempat yang anda inginkan kandungan Weebly anda. Anda juga boleh menggunakan {footer} dan {title} untuk menandakan tempat anda mahu Weebly memasukkan kandungan.

6

Klik "Simpan" untuk melakukan perubahan pada laman web Weebly anda.