Cara Membuat Podcast Saluran YouTube

Sekiranya anda ingin menghasilkan kandungan multimedia untuk perniagaan kecil anda, anda boleh menggunakan YouTube milik Google untuk menyebarkan kandungan anda melalui podcast. Podcast YouTube boleh merangkumi video, tayangan slaid atau hanya audio. Ini membolehkan anda berkongsi tutorial untuk pelanggan, berita produk, Webisode dan kemas kini industri sambil membuat asas pelanggan untuk bahan anda.

Membuat Saluran YouTube untuk Podcast Anda

1

Daftar untuk akaun YouTube dan log masuk ke laman web. Sekiranya anda mempunyai akaun Gmail, anda boleh menggunakan nama pengguna dan kata laluan yang sama untuk YouTube. Navigasi ke youtube.com/create_channel untuk membuat saluran YouTube yang disesuaikan. Skrin muncul yang membolehkan anda membuat nama untuk saluran anda.

2

Pilih negara anda dari menu lungsur turun. Masukkan tarikh lahir dan jantina anda di bidang yang sesuai. Pada skrin seterusnya, pilih tetapan privasi anda dari daftar pilihan dan kemudian klik "Semua selesai!" butang.

3

Buat URL untuk suapan RSS saluran anda. Format untuk suapan adalah //gdata.youtube.com/feeds/api/users/yourchannelname/uploads. Anda akan menggunakan URL ini sebagai suapan RSS podcast anda untuk aplikasi podcast, direktori serta pemain MP3 dan telefon pintar yang membolehkan anda melanggan podcast.

4

Navigasi ke laman utama saluran anda di youtube.com/nama salurananda. Klik butang "Muat naik" untuk menambahkan video ke saluran anda. Anda akan mempunyai pilihan untuk memuat naik banyak fail atau merakam video terus ke YouTube dari kamera web komputer anda. Setiap kali anda memuat naik episod podcast anda, ia akan ditambahkan ke suapan RSS saluran anda. Ini membolehkan direktori dan aplikasi podcast memuat turun episod terbaru anda secara automatik untuk pelanggan.

5

Tambahkan URL suapan RSS podcast anda ke laman web anda dengan pautan langganan supaya pelawat laman web anda dapat melanggan podcast YouTube anda dengan mudah. Gunakan format kod berikut untuk pautan langganan yang mudah: Langgan YouTube Podcast

Buat Suapan Podcast yang Disempurnakan

1

Log masuk ke Feedburner.com dengan nama pengguna dan kata laluan YouTube anda. Feedburner adalah perkhidmatan milik Google yang membolehkan anda membuat suapan yang kaya dengan ciri yang disempurnakan sehingga anda dapat mengesan statistik podcast anda, menambahkan elemen podcasting iTunes, memberikan ringkasan podcast dalam suapan anda dan menetapkan kategori dan kata kunci.

2

Masukkan URL suapan podcast RSS anda ke medan "Bakar suapan segera sekarang". Tandakan kotak "Saya adalah podcaster". Klik "Seterusnya."

3

Taipkan tajuk untuk Podcast anda di "Medan Tajuk Umpan." Klik "Seterusnya." Feedburner menghasilkan suapan yang disempurnakan yang boleh anda gunakan sebagai pautan pelanggan di laman web anda dan untuk dimasukkan ke dalam direktori podcast.