Cara Mengarahkan Pautan Foto ke Yahoo Messenger

Yahoo Messenger membolehkan anda berbual dengan rakan dan rakan sekutu, yang membolehkan anda mengadakan perbualan masa nyata melalui Internet. Program ini juga membolehkan anda berkongsi fail dan mengirim pautan langsung ke foto di dalam tetingkap sembang. Mengikuti protokol Yahoo Messenger yang betul membolehkan anda berkongsi sehingga 300 foto dengan kenalan individu.

1

Lancarkan Yahoo Messenger. Klik dua kali pada kenalan dengan siapa anda ingin berkongsi foto untuk memunculkan tetingkap perbualan.

2

Klik butang "Foto" yang terletak berhampiran bahagian atas tetingkap perbualan. Muncul mesej yang menyatakan bahawa anda telah menjemput kenalan yang dipilih untuk berkongsi foto. Apabila kenalan anda menerima jemputan, tetingkap perbualan mengembang untuk memaparkan panel foto di sebelah kanan.

3

Klik butang "Tambah Foto" yang terdapat di bahagian bawah panel foto untuk membuka tetingkap Perkongsian Foto.

4

Pilih foto atau foto yang ingin anda kongsi dengan kenalan anda. Klik "Buka." Foto yang dipilih muncul di panel foto, menampilkan satu gambar besar yang berpusat di atas deretan gambar kecil untuk setiap foto tambahan.