Akaun Google Saya Dinyahaktifkan Sementara. Di mana saya memasukkan kod pengesahan?

Google menawarkan sejumlah perkhidmatan percuma seperti Gmail, Adsense dan Google Docs yang memerlukan satu akaun Google untuk diakses. Sebilangan pengguna mengalami masalah dengan Google untuk mematikan akaun mereka buat sementara waktu ketika mereka cuba log masuk. Sekiranya ini berlaku, anda perlu memasukkan kod pengesahan untuk mendapatkan akses ke akaun anda sekali lagi.

Mengapa Akaun Dilumpuhkan

Dalam banyak kes, pengguna Google tidak tahu mengapa akaun mereka dilumpuhkan buat sementara waktu. Selalunya, mereka hanya mendapat pesanan umum dari Google ketika mereka cuba log masuk yang mengatakan sesuatu mengenai akaun ditangguhkan apabila terdapat pelanggaran syarat perkhidmatan Google yang berlaku. Apabila ini berlaku, biasanya anda tidak dapat menghubungi Google untuk memberikan penjelasan mengenai apa yang salah atau apa yang mungkin anda lakukan - mungkin secara tidak sengaja - yang melanggar syarat mereka.

Kod pengesahan

Apabila anda cuba log masuk ke akaun anda dan anda melihat maklumat mengenai akaun anda dilumpuhkan, anda akan melihat dua pilihan untuk menerima kod pengesahan. Salah satu pilihan adalah dengan menerima kod pengesahan pesanan teks. Pilihan lain adalah menerima panggilan suara dari Google dengan kod pengesahan anda. Pada ketika ini, pilih pilihan yang paling sesuai untuk anda dan Google akan menghantar kod pengesahan kepada anda.

Memasukkan Kod

Sebaik sahaja anda menerima kod pengesahan ke telefon, anda boleh memasukkannya ke halaman log masuk untuk perkhidmatan Google untuk mendapatkan akses ke akaun anda. Setelah anda memilih pilihan mana yang ingin anda pilih untuk menerima kod tersebut, anda akan dibawa ke halaman lain di Google. Di halaman ini, anda akan melihat medan teks di mana anda boleh memasukkan kod pengesahan dan kemudian menyerahkannya ke Google. Pada ketika itu, jika kod pengesahan betul, akaun anda akan dikembalikan.

Pertimbangan

Mungkin masuk akal untuk mempelbagaikan perkhidmatan anda sebanyak mungkin daripada menggunakan perkhidmatan Google untuk banyak kegunaan kritikal. Jika tidak, anda mungkin mendapati bahawa akaun anda telah dilumpuhkan dan anda tidak dapat mengembalikannya. Kekurangan komunikasi dari Google menyukarkan untuk mengetahui apa yang mungkin anda buat salah, untuk perkhidmatan mana yang anda lakukan dan bagaimana menyelesaikan masalahnya.