Cara Menukar Borang PDF ke Templat Word

Templat adalah cara perniagaan kecil anda dapat menjimatkan masa. Apabila anda mempunyai dokumen yang sering anda gunakan, seperti persembahan, minit, borang dan laporan perbelanjaan, anda dapat membuatnya dengan templat yang sudah diformat sebelumnya mengikut spesifikasi anda. Templat juga memberikan dokumen anda rupa yang seragam yang dapat diubahsuai untuk memenuhi keperluan khusus anda. Kadang-kadang anda mungkin mempunyai dokumen PDF yang mempunyai format yang ingin anda gunakan lebih dari sekali. Anda boleh menukarnya ke templat Word supaya anda dapat menggunakan reka bentuk ini sekerap yang diperlukan.

1

Tukarkan PDF ke dokumen Word dengan Adobe Acrobat. Buka borang PDF di Adobe Acrobat. Pergi ke "Fail", kemudian "Simpan Sebagai" dan kemudian pilih peluasan DOC atau DOCX.

2

Muatkan borang PDF ke dalam penukar PDF ke DOC dalam talian, jika anda tidak mempunyai Adobe Acrobat. Nitro PDF menawarkan penukar dalam talian percuma yang menghantar fail kepada anda. PDF ke Word dan Tukar PDF ke Word membolehkan anda memuat turun fail tanpa menggunakan e-mel

3

Tukarkan dokumen Word ke templat, yang mempunyai peluasan DOT atau DOTX. Buka fail DOC atau DOCX di Microsoft Word. Pergi ke "Fail", kemudian "Simpan Sebagai" dan kemudian pilih "Templat Dokumen." Sebagai alternatif, lakukan penukaran dengan memuatkan fail ke penukar Word to DOT atau DOTX, seperti laman web ConvertOnlineFree.