Cara Menukar Halaman HTML Ke Powerpoint

Tidak ada cara mudah untuk menukar sepenuhnya fail HTML multimedia menjadi persembahan PowerPoint. Sebilangan besar Bahasa Penanda Hiperteks adalah referensi, yang bermaksud bahawa kod teks menunjukkan kandungan yang ada di tempat lain, jadi apabila ia diimport ke PowerPoint, kandungan yang dipautkan akan hilang. Sekiranya anda ingin mengimport garis besar yang pada awalnya dibuat menggunakan HTML, PowerPoint dapat memformat teks dan membuat slaid secara automatik berdasarkan tahap tajuk setiap bahagian. Tetapi jika anda ingin menangkap representasi visual HTML, gunakan alat tangkapan skrin di PowerPoint untuk memasukkan gambar laman web.

Masukkan Garis Besar

1

Lancarkan PowerPoint. Klik anak panah di bawah "Slaid Baru" pada tab "Laman Utama".

2

Pilih "Slaid dari Garis Besar" di bahagian bawah menu lungsur.

3

Arahkan ke fail HTML atau HTM anda dan klik dua kali untuk memasukkannya ke dalam PowerPoint. PowerPoint akan memasukkan teks ke dalam slaid dalam pembentangan.

Tangkapan Skrin

1

Lancarkan PowerPoint dan klik pada tab "Masukkan".

2

Lancarkan penyemak imbas Web anda ke HTML yang ingin anda ubah menjadi PowerPoint.

3

Klik butang "Tangkapan Skrin" di bahagian Imej di PowerPoint. Gambaran kecil setiap tetingkap yang anda buka akan muncul. Klik lakaran kecil untuk penyemak imbas Web anda. Gambar akan dimasukkan ke slaid.

4

Klik "Tangkapan Skrin" dan pilih "Keratan Skrin" dari senarai juntai bawah. PowerPoint akan meminimumkan dan penunjuk tetikus anda akan berubah menjadi hantaran silang. Klik dan seret pada skrin untuk memilih kawasan yang ingin anda masukkan sebagai gambar ke dalam PowerPoint. Gunakan pilihan ini jika anda tidak mahu bar alamat penyemak imbas anda muncul dalam gambar.

5

Ulangi untuk setiap bahagian HTML yang ingin anda paparkan dalam persembahan PowerPoint anda.