Undang-undang Menjual Pakaian Buatan Tangan

Beberapa perajin dan pemilik perniagaan kecil mungkin terkejut mengetahui bahawa pakaian buatan tangan tunduk pada undang-undang yang sama dengan barang yang dihasilkan oleh syarikat besar. Suruhanjaya Perdagangan Persekutuan menguatkuasakan garis panduan ketat yang bertujuan untuk melindungi pengguna yang membeli pakaian tersebut dan membolehkan mereka membuat keputusan yang tepat sebelum membeli. Di samping itu, agensi lain terlibat dalam melindungi kanak-kanak daripada kecederaan dan memastikan keadaan pekerja yang adil bagi pekerja yang menghasilkan pakaian di rumah.

Label Penjagaan Pakaian

Kecuali pakaian dikenakan pengecualian, anda mesti melampirkan tanda tetap yang memberitahu pengguna cara membersihkan atau mencuci pakaian. Sekiranya barang itu boleh dicuci, label mesti menyatakan sama ada pakaian mesti dicuci tangan atau selamat dicuci dengan mesin. Label tersebut hendaklah merangkumi suhu pencucian yang sesuai jika air panas boleh membahayakan pakaian, sama ada pemutih boleh digunakan dan bagaimana pakaian itu harus dikeringkan. Y

tag kami juga harus mengandungi arahan menyeterika dan sebarang amaran, seperti, "Cuci hanya dengan warna yang serupa" jika pakaian itu boleh pudar. Untuk barang-barang yang tidak boleh dicuci, labelnya boleh dinyatakan, "Cucian kering sahaja", jika semua pelarut dan kaedah boleh digunakan tanpa merosakkan pakaian. Jika tidak, label mesti merangkumi kaedah atau pelarut untuk dielakkan, seperti, "Cuci kering sahaja, tidak ada wap", atau "Cucian kering sahaja, pelarut petroleum sahaja."

Item Dikecualikan dari Undang-Undang Label Penjagaan

Anda tidak perlu melampirkan label penjagaan pada topi, sarung tangan atau kasut. FTC tidak menganggap suspender, sapu tangan, tali leher dan tali pinggang sebagai pakaian, jadi undang-undang tidak mengharuskan label penjagaan untuk barang-barang ini. Pakaian yang boleh diterbalikkan sepenuhnya dan tidak mengandungi poket mungkin mempunyai label penjagaan sementara yang terpasang dengan jelas di tempat penjualan dan bukannya label tetap.

Sekiranya pengguna boleh mencuci, membersihkan, memutihkan, menyetrika dan mengeringkan pakaian dengan kaedah paling keras, tanda sementara yang memerintahkan, "Cuci atau keringkan, kaedah apa pun yang biasa," adalah pengganti yang boleh diterima untuk label kekal. Sekiranya pengguna menyediakan bahan untuk anda membuat pakaian khas, anda tidak perlu melampirkan label.

Undang-undang Label Kandungan

Melampirkan label yang mendedahkan kandungan adalah pilihan untuk tali pinggang, tali pinggang, suspender, tali leher, tali leher dan tali pinggang pelikat yang diikat secara kekal. Kasut dikecualikan, dan topi tidak memerlukan label kandungan kecuali jika mengandungi bulu. Label kandungan mesti menunjukkan negara asal untuk kain dan negara tempat pakaian itu dipasang. Sekiranya trim kurang dari 15 peratus permukaan pakaian, anda tidak perlu mengenal pasti kandungan serat trim tersebut.

Sebaliknya, anda mungkin menunjukkan bahawa kandungan serat pakaian tidak termasuk hiasan, seperti label yang menyatakan, "100 peratus sutera, tidak termasuk trim." Label mesti mengandungi nama syarikat anda atau nombor pengenalan berdaftar, tersedia dari FTC. Teg tidak harus dilekatkan secara kekal, tetapi mesti dilekatkan dengan selamat sehingga dikeluarkan oleh pengguna.

Peraturan Tambahan untuk Pakaian Kanak-kanak

Sekiranya anda membuat dan menjual pakaian untuk kanak-kanak, anda akan tertakluk kepada Akta Peningkatan Keselamatan Produk Pengguna. Fokus utama tindakan ini adalah untuk mengehadkan plumbum dan phthalates dalam produk yang dimaksudkan untuk digunakan oleh kanak-kanak di bawah usia 12 tahun. Sebilangan besar kain baru dikecualikan dari syarat ujian dan pensijilan.

Walau bagaimanapun, butang, penarik ritsleting atau hiasan lain mungkin memerlukan ujian atau pensijilan. Di samping itu, pakaian yang dibuat untuk kanak-kanak di bawah umur 3 tahun perlu dinilai kemungkinan bahaya tersedak, seperti butang kecil, rhinestones atau payet.

Undang-undang Buruh Pekerja

Akta Pekerja Adil menetapkan batasan yang teruk bagi pekerja yang menghasilkan pakaian di rumah. Pakaian wanita, sarung tangan atau sarung tangan, gesper dan tali pinggang, sapu tangan, pakaian luar rajutan dan perhiasan tidak boleh dihasilkan di rumah tanpa perakuan dari Jabatan Tenaga Kerja. Pekerja yang menyediakan kerja sulaman juga mesti mendapat sijil.

Walaupun dalam beberapa keadaan majikan mungkin diperakui, dalam kebanyakan kes, pekerja mesti mendapat perakuan individu. Tidak kira sama ada anda membayar pekerja dengan jumlah atau jam, anda tidak boleh membayar lebih sedikit daripada gaji minimum yang berlaku. Pekerja juga dilindungi oleh undang-undang lebih masa.