Cara Mengemas kini Kalendar Exchange Dari Pelanggan Outlook

Mengakses kalendar anda untuk melihat acara yang akan datang adalah bahagian penting dalam menguruskan masa anda dengan berkesan. Walaupun akaun pertukaran boleh diakses melalui kebanyakan klien e-mel, Microsoft Outlook membolehkan anda mengakses semua maklumat akaun pertukaran anda dari satu tempat - termasuk kalendar anda. Secara lalai, kalendar anda dikemas kini di Outlook setiap kali anda mempunyai sambungan Internet aktif untuk menghantar dan menerima maklumat folder pertukaran anda. Temujanji baru yang anda tambahkan ke kalendar anda dalam klien Outlook secara automatik dikemas kini dan diselaraskan dengan pelayan pertukaran organisasi anda.

Hantar / Terima Kalendar Pertukaran

1

Buka Outlook dan klik "Kalendar", yang terletak di bar navigasi di bahagian bawah Outlook.

2

Klik tab "Hantar / Terima".

3

Klik butang "Kemas kini Folder" dalam kumpulan Kirim & Terima pada pita Kirim / Terima. Kalendar pertukaran anda akan dikemas kini, dan bar kemajuan menunjukkan status setelah "Kirim / Terima" di bar status Outlook. Sebagai alternatif, klik butang "Kirim / Terima Semua Folder", atau tekan "F9", untuk mengemas kini semua folder yang dikonfigurasi di Outlook.

Buat Janji Temu atau Mesyuarat

1

Buka Outlook dan klik "Kalendar" dari bar navigasi bawah.

2

Klik butang "Temujanji Baru" dalam kumpulan Baru pita Laman Utama. Sebagai alternatif, tekan "Ctrl-Shift-A" untuk membuat janji temu.

3

Masukkan keterangan ke dalam bidang "Subjek", lokasi ke dalam bidang "Lokasi" dan perincian acara ke dalam bidang badan utama janji temu.

4

Masukkan tarikh dan masa ke medan di sebelah "Waktu Mula" dan "Waktu Tamat" untuk menjadualkan temu janji. Contohnya, anda boleh memasukkan "Hari Ini", "Dua Minggu dari Esok" atau tarikh dalam format yang dikenali seperti "1/1/2015." Mengklik ikon kalendar membolehkan anda memilih tarikh dari kalendar. Sebagai pilihan, anda boleh menetapkan tarikhnya dan kemudian mencentang kotak di sebelah "Acara Sepanjang Hari" untuk menukar temu janji menjadi acara sepanjang hari.

5

Klik menu lungsur "Tunjukkan Sebagai" dalam kumpulan Pilihan pada pita Janji Temu, dan kemudian pilih bagaimana masa anda akan ditandakan di kalendar anda. Tetapan ini menunjukkan kepada orang lain melihat kalendar anda ketika anda bebas atau sibuk untuk permintaan mesyuarat baru. Secara lalai, acara sepanjang hari muncul sebagai "Percuma" dan janji temu baru muncul sebagai "Sibuk" di kalendar anda.

6

Klik butang "Kambuhan" dalam kumpulan Pilihan pada pita Janji Temu, dan kemudian konfigurasikan jadual pengulangan sekiranya anda mahu janji anda berulang dalam satu siri. Contohnya, klik butang radio di sebelah "Bulanan", masukkan "1" ke medan di sebelah "Hari" dan kemudian masukkan "2" ke medan di sebelah "Dari Setiap" untuk mengkonfigurasi janji temu berulang dua bulanan. Klik butang "OK" untuk menyimpan perubahan.

7

Klik butang lungsur "Kategorikan" dalam kumpulan Teg pita janji temu, dan kemudian klik kategori Outlook untuk menetapkan janji temu.

8

Klik butang "Jemput Hadirin" dalam kumpulan Peserta dari pita Janji Temu untuk menukar janji temu ke mesyuarat. Masukkan alamat e-mel bagi mana-mana peserta yang ingin menerima permintaan mesyuarat. Sebagai alternatif, klik butang "Ke ..." untuk melayari buku alamat global organisasi anda, klik dua kali nama kenalan yang ingin anda jemput ke janji temu dan kemudian klik butang "OK". Untuk menukar mesyuarat kembali ke janji temu, klik butang "Batalkan Jemputan" dalam kumpulan Hadirin pita Mesyuarat.

9

Klik butang "Simpan & Tutup" dalam kumpulan Tindakan tab Temujanji atau Mesyuarat untuk menyimpan janji temu dan menghantar jemputan mesyuarat kepada mana-mana peserta yang anda sertakan.