Penghala Apa yang Bekerja Dengan Pengawal Open-Mesh?

Open-Mesh adalah jenama pengawal dan penghala Internet tanpa wayar. Router Open-Mesh digunakan untuk menyediakan akses Internet berasaskan pelayan awan dalam tetapan dalaman yang besar seperti bangunan pejabat bertingkat. Router Open-Mesh mengirimkan isyarat tanpa wayar dalam corak sfera, menghilangkan keperluan untuk mengarahkan antena tanpa wayar atau mencari kedudukan tepat yang diperlukan agar modem menghantar isyarat dan menyediakan akses Internet. Ciri plug-and-play router Open-Mesh membolehkan mereka digunakan dengan kebanyakan jenama modem Internet.

Teknologi Open-Mesh

Penghala Open-Mesh menghantar isyarat tanpa wayar yang menjangkau tembok di bangunan untuk menyediakan sambungan Internet kepada beberapa pengguna. Router dirancang sebagai penyedia rangkaian plug-and-play yang memerlukan sedikit konfigurasi untuk disiapkan. Sistem Internet Open-Mesh menggunakan dua atau lebih penghala tanpa wayar, yang dipasang di dalam atau di luar bangunan. Satu atau lebih router Open-Mesh dipasang ke kabel atau modem DSL untuk bertindak sebagai pintu masuk ke Internet. Router Open-Mesh lain dipasang di berbagai lokasi di bangunan dan mengirimkan isyarat bahawa pintu masuk dihantar untuk memperluas jangkauan akses Internet tanpa wayar.

Pelayan Awan

Open-Mesh adalah sejenis pelayan awan tanpa wayar Internet. Pelayan awan digunakan dalam pengkomputeran awan, di mana perisian, sumber dan data disediakan untuk komputer oleh pelayan di Internet. Dengan pelayan awan tanpa wayar, banyak komputer dan peranti tanpa wayar lain dapat mengakses Internet tanpa menyebabkan pelayan menjadi perlahan atau mengalami kerosakan. Pelayan awan tidak memerlukan perkakasan khas atau pengawal perkakasan di tempat. Sebaliknya, pengawal awan Open-Mesh adalah program percuma yang disebut CloudTrax yang boleh dipasang di mana-mana jenis komputer.

Penghala Open-Mesh

Router yang berfungsi dengan pengawal Open-Mesh adalah penghala OM1P, OM2P dan MR500 Open-Mesh. Penghala OM1P dan OM2P boleh dipasang di dalam dan di luar rumah. Isyarat wayarles mereka cukup kuat untuk dijangkau melalui dinding bangunan pangsapuri dan hotel. MR500 direka untuk bekerja dengan persekitaran pengguna dengan lebar jalur tinggi yang terletak di bangunan dengan ruang terbuka yang tidak mempunyai banyak dinding seperti lobi hotel, pusat persidangan, gudang, sekolah dan pusat membeli-belah.

Spesifikasi Penghala

MR500 mempunyai jarak dalam 50 kaki dan jarak luar 300 kaki dan isyarat tanpa wayarnya dapat menembusi dinding tunggal. OM1P mempunyai jarak dalaman 50 hingga 100 kaki dan jarak luar 400 kaki. Isyarat tanpa wayarnya dapat menembusi dua hingga tiga dinding. OM2P mempunyai jarak dalaman 50 hingga 150 kaki dan jarak luar 600 kaki. Isyaratnya dapat menembusi tiga hingga empat dinding.