Cara Melumpuhkan QuickBooks Messenger

Alat QuickBooks Messenger membolehkan pekerja anda yang masuk ke dalam fail syarikat QuickBooks anda untuk berkomunikasi antara satu sama lain dengan serta-merta. Dalam keadaan ideal, pekerja anda akan menggunakan alat ini hanya untuk membincangkan maklumat yang berkaitan dengan data QuickBooks syarikat anda. Walau bagaimanapun, jika anda mengetahui bahawa pekerja anda tidak menggunakan alat untuk berkomunikasi mengenai data kewangan syarikat anda, anda boleh mematikannya. Pilihan untuk mematikan QuickBooks Messenger dapat diakses di bahagian Utiliti QuickBooks.

1

Lancarkan QuickBooks dan buka menu "File".

2

Pilih "Tukar ke Mod Berbilang Pengguna" dan log masuk dengan kelayakan pentadbir anda.

3

Buka menu "Fail" sekali lagi dan pilih "Utiliti."

4

Pilih pilihan "Nonaktifkan QuickBooks Messenger" untuk mematikan perkhidmatan Messenger.

5

Log keluar dari QuickBooks dan log masuk semula untuk mengaktifkan perubahan.