Cara Memuat naik Memo Suara Dari iPhone Saya

Apabila anda mempunyai idea spontan tetapi tidak mempunyai pen dan kertas, aplikasi Memo Suara asli iPhone anda menjadikan pekerjaan mudah mengambil nota audio semasa dalam perjalanan. Rakaman dapat dikongsi seperti kebanyakan fail yang disimpan pada peranti lain melalui pesan teks, e-mel dan AirDrop, atau anda boleh memindahkannya ke komputer dengan trek muzik anda menggunakan iTunes.

Ketik untuk Berkongsi

Setelah anda merakam memo suara, ketuk ikon "Kongsi" dan pilih kaedah perkongsian pilihan anda. Terdapat tiga pilihan: hantar fail audio dalam mesej teks, lampirkan dalam e-mel atau kongsi rakaman ke peranti iOS lain menggunakan teknologi AirDrop.

Segerakkan ke iTunes

Sekiranya perkongsian bukan pilihan untuk anda - jika tidak ada sambungan Internet yang boleh dipercayai berdekatan atau fail memo suara anda terlalu besar untuk dihantar menggunakan e-mel - anda boleh menyambungkan iPhone ke komputer anda dan memindahkan rakaman menggunakan iTunes. Pilih tab Muzik di bahagian atas skrin iTunes dan sahkan bahawa "Segerakkan Muzik" dan "Sertakan Memo Suara" diaktifkan.