Nilai Tarikh Akhir Mesyuarat dalam Perniagaan

Malah syarikat yang paling kekurangan wang harus memenuhi tarikh akhir. Ketepatan masa adalah kunci untuk memastikan mereka yang menjaga syarikat itu bahagia. Tarikh akhir penting dalam syarikat, dalam hubungannya dengan pemiutang dan bahkan untuk pengembangan profesional pekerja; tanpa budaya ketepatan waktu, kaitan dalam rantaian proses perniagaan berisiko menjadi rosak.

Menjaga Pelanggan Bahagia

Sama ada anda seorang perunding bebas atau syarikat besar, penting untuk memenuhi harapan pelanggan. Itu termasuk memenuhi kontrak anda dalam jangka masa yang ditetapkan. Kegagalan memenuhi tarikh akhir boleh mengakibatkan reputasi perniagaan yang buruk. Dalam perniagaan, mewujudkan pelanggan berulang adalah kunci; anda tidak mahu memberikan pengalaman pelanggan yang negatif dengan tidak tepat waktu.

Meningkatkan Moral Pekerja

Memenuhi tarikh akhir dalaman memberi semangat pekerja. Sekiranya tarikh akhir dinilai dan memenuhi tarikh akhir tersebut, jangkaan tetap konsisten. Pekerja yang memenuhi tarikh akhir tidak akan membenci mereka yang tidak. Untuk mengimbangi gaya mondar-mandir yang berbeza di antara pekerja sambil tetap melaksanakan tarikh akhir, pengurus dapat mempertimbangkan untuk membuat pasukan kerja yang terdiri daripada individu dengan gaya kerja yang serupa. Mereka yang cenderung meletakkan sebahagian besar pekerjaan sebelum tarikh akhir dapat bekerjasama, begitu juga mereka yang lebih suka memulakan awal projek.

Kredit Perniagaan Yang Baik

Pada satu ketika, kebanyakan perniagaan memerlukan kemasukan wang tunai. Tarikh akhir pembayaran memenuhi sejarah kredit yang positif dan meningkatkan peluang perniagaan untuk meminjam wang. Perniagaan ini juga dapat menarik perhatian para pelabur luar, dengan mengetahui mereka tidak akan takut dengan prospek membeli syarikat yang mempunyai masalah kredit.

Produktiviti dan Rancangan Perniagaan

Menggalakkan pekerja untuk memenuhi tarikh akhir dalaman memastikan produktiviti syarikat berada di landasan yang betul. Garis masa dalaman untuk pengembangan produk dan pertumbuhan penjualan masuk langsung ke dalam rancangan perniagaan keseluruhan syarikat. Gagal menepati tarikh akhir dalaman menyebabkan syarikat yang berada di luar jangkaan pertumbuhannya. Setelah syarikat tidak berada di landasan, lintasannya tidak dapat diramalkan, terutamanya jika rangkaian tarikh akhir yang tidak dijelaskan tidak dapat dijelaskan oleh faktor yang tidak dijangka dan sementara.

Hubungan Penjual yang Baik

Membayar penjual tepat pada masanya mengekalkan hubungan positif dengan mereka. Khususnya dalam perniagaan runcit atau perkhidmatan makanan, di mana bekalan produk dan bahan yang berterusan diperlukan, pemecahan aliran barang dapat menimbulkan bencana bagi perniagaan. Memastikan vendor dibayar tepat pada waktunya mungkin cukup untuk meyakinkan mereka untuk memberi anda kredit ketika masa sukar. Ingatlah apabila anda tidak membayar vendor anda, mereka kehilangan wang dan mungkin cenderung tidak menghargai anda sebagai pelanggan.

Set Kemahiran Pekerja yang Dipertingkatkan

Apabila pekerja secara konsisten memenuhi tarikh akhir, mereka dilihat boleh dipercayai dan bertanggungjawab. Ini adalah kemahiran yang boleh dipakai oleh pekerja sepanjang hayat bekerja Sama ada pekerja secara semula jadi pandai dalam memenuhi tarikh akhir atau tempat kerja mereka mendorongnya, rekod prestasi tarikh akhir mesyuarat yang kuat adalah sesuatu yang dapat disertakan oleh pekerja dalam resume mereka.