Cara Mempromosikan Diri Anda di YouTube Tanpa Bayaran

Dengan lebih daripada 800 juta pengguna yang berbeza mengunjungi YouTube setiap bulan, potensi pendedahan yang sangat besar sangat jelas. Sekiranya anda memasuki permainan dan membuat saluran YouTube untuk mempromosikan perniagaan anda, anda berpeluang menjangkau banyak orang - iaitu, jika anda dapat mengalihkan perhatian mereka dari kekayaan video lain di topik yang sama. Walaupun mungkin untuk membayar iklan atau menjadi rakan YouTube untuk membantu mempromosikan video anda, anda juga dapat mengambil sejumlah langkah promosi yang tidak memerlukan biaya. Untuk melakukannya, anda pasti ingin memastikan bahawa maklumat video anda dioptimumkan untuk keterlihatan terbaik dan bahawa anda berusaha keras untuk memastikan video anda di depan mata pengguna.

Optimumkan Tajuk Anda

1

Cuba fikirkan kata-kata apa yang akan digunakan seseorang untuk mencari maklumat mengenai topik anda. Sekiranya anda ingin menjangkau orang-orang yang belum datang ke saluran YouTube, laman web atau laman media sosial anda, anda harus memberi mereka cara untuk mencari anda melalui mesin pencari. Di sinilah tajuk yang sesuai untuk mesin pencari dapat membantu.

2

Mintalah rakan sekerja atau pekerja untuk membantu anda menyusun senarai semua perkataan yang dapat mereka fikirkan yang akan menggambarkan topik anda dan kemudian pilih frasa atau perkataan yang paling biasa di antaranya untuk digunakan sebagai tajuk anda. Senarai ini akan berguna kemudian, semasa anda membuat teg untuk video anda.

3

Sertakan perkataan yang paling biasa dicari dalam tajuk anda. Sekiranya perniagaan anda berurusan dengan beg tangan buatan tangan, misalnya, orang mungkin mencari perkataan "beg tangan buatan tangan" atau "beg tangan tersuai." Dalam contoh itu, tajuk anda ialah "Cara Memperbaiki Dompet Buatan Tangan." Semasa anda memuat naik video, YouTube akan memaparkan halaman maklumat video di mana anda akan dapat memasukkan tajuk, keterangan dan tag walaupun video masih memuat naik.

Optimumkan Huraian dan Teg

1

Sertakan alamat Web atau blog anda dalam keterangan video anda, bermula dengan bahagian "http"; ini akan menjadikan pautan anda dapat diklik, dan boleh mengarahkan orang ke laman web anda setelah melihat video tersebut. Enjin carian juga akan mencari video anda melalui maklumat yang anda masukkan dalam dua bahagian halaman maklumat video anda.

2

Tulis perihalan panjang yang menggunakan seberapa banyak kata kunci yang anda fikirkan sambil kelihatan menarik dan menarik. Penerangan membolehkan anda menghuraikan tajuk, memberikan maklumat yang lebih spesifik mengenai maklumat yang terdapat dalam video. Sertakan perkataan yang akan digunakan orang untuk mencari maklumat mengenai topik anda. Pada akhir keterangan, dorong orang untuk mengetahui lebih banyak dengan menonton video lain atau dengan melayari laman web anda.

3

Sertakan seberapa banyak kata-kata deskriptif untuk perniagaan anda dan topik video yang dapat anda fikirkan di bahagian "tag" pada keterangan video.

Komen pada Video

1

Lihatlah video yang muncul di sebelah kanan video anda; video ini biasanya serupa dengan video anda. YouTube bukan sekadar tempat untuk video anda ditayangkan - ia juga merupakan rangkaian sosial yang membolehkan orang ramai bertemu dan berinteraksi.

2

Tonton video dan kemudian buat komen mengenai kandungan yang memuji pemilik video atau bertanya mengenai kandungan tersebut.

3

Sediakan pautan ke salah satu video anda sendiri di akhir komen anda, mulakan sekali lagi dengan bahagian "http" alamat untuk membuat pautan dapat diklik. Apabila pengguna lain melihat komen anda, mereka mungkin terdorong untuk menonton video anda seterusnya.

Promosikan Video Anda

1

Kirim kemas kini Twitter atau Facebook yang memberikan sedikit maklumat dalaman mengenai video dan menyertakan pautan kepadanya. Menurut YouTube, lebih dari 500 tahun video YouTube ditonton setiap hari di Facebook. Di Twitter, pengguna berkongsi lebih dari 700 video YouTube setiap minit - semua insentif yang baik untuk memasukkan video anda ke dalam campuran. Sekiranya pengikut anda menikmati video tersebut, mereka mungkin akan membagikannya di Facebook atau memberikan pautan kepada orang lain di Twitter. Dari situ video anda berpotensi menjadi "viral" dan dikongsi oleh lebih ramai orang.

2

Sertakan URL untuk video anda ketika anda mengomentari laman perniagaan atau peribadi lain di Facebook atau Twitter.

3

Lawati laman web perniagaan dalam bidang kepakaran anda, cari bahagian yang mengandungi artikel atau catatan blog, dan tulis komen yang memberikan beberapa maklumat yang meluas mengenai topik yang penulis tulis. Kemudian sertakan URL untuk video anda di dalam komen.

Tambahkan Video ke Laman Web Anda

1

Tempelkan kod embed yang terdapat dalam fungsi "Bagikan" di bawah setiap video dalam panel video YouTube ke halaman depan laman web anda atau di halaman "video" khas yang Anda buat di dalam laman web anda.

2

Hantarkan pautan ke saluran YouTube anda di bar sisi laman web anda atau di bahagian bawah laman web anda.

3

Tampal ikon YouTube ke bahagian bawah laman web atau bar sisi anda - jadi anda akan mempunyai pautan atau ikon di bar sisi dan bahagian bawah halaman Web - untuk membuat tarikan visual untuk mengunjungi saluran YouTube anda. Jadikan pautan dapat diklik sehingga mengarahkan orang ke saluran.