Bagaimana Aplikasi e-Reader Berfungsi?

Aplikasi eReader membolehkan anda memuat turun dan melihat buku dan penerbitan elektronik di desktop atau komputer riba, serta pada telefon pintar anda. Aplikasi ini mengandungi kawalan untuk membuat notasi dalam e-buku dan penerbitan dan sistem navigasi terbina dalam untuk membalik halaman e-buku atau penerbitan digital. eReaders tersedia secara percuma dari pelbagai Laman web aplikasi komputer dan telefon pintar.

Operasi

Aplikasi eReader berfungsi bersama-sama dengan sambungan Internet komputer atau telefon pintar anda untuk mengakses satu atau lebih Laman Web penerbitan digital. Aplikasi ini secara automatik melancarkan penyemak imbas Internet peranti anda apabila anda memasukkan kata kunci, seperti nama pengarang, judul buku atau jenis genre, ke dalam "Carian" program atau utiliti perkataan serupa. EReader kemudian memaparkan hasil carian dalam tetingkap aplikasinya sehingga anda dapat memilih buku atau penerbitan digital lain yang ingin anda muat turun. Aplikasi kemudian akan memulakan proses muat turun. EReader akan meminta anda apabila proses memuat turun selesai dengan memaparkan karya seni sampul e-book atau penerbitan di dalam tetingkap aplikasi eReader, atau aplikasi akan memaparkan pesan yang menyatakan bahawa muat turun selesai. Klik atau ketuk penutup untuk membuka dan membaca e-buku atau penerbitan.

Ciri eReader

Aplikasi ini membolehkan anda meletakkan penanda halaman di satu atau lebih halaman serta petikan dan ayat dalam penerbitan digital sehingga anda dapat mencari tempatnya semula. Ini berguna jika anda ingin merujuk kembali ke bahagian tertentu atau anda tidak dapat menyelesaikan pembacaan penerbitan pada ketika ini. Aplikasi eReader juga memungkinkan Anda menonjolkan bahagian, halaman dan kata-kata dalam penerbitan, membuat catatan di halaman penerbitan dan menyimpan e-buku dan penerbitan dalam aplikasi dalam folder "Arkib". Penerbitan yang diarkibkan akan dikeluarkan dalam aplikasi sehingga anda menghapusnya.

Kemas kini Aplikasi

Aplikasi eReader secara automatik menerima pemberitahuan kemas kini program dan patch keselamatan melalui Internet. Pemberitahuan meminta anda apabila kemas kini tersedia dan jika anda ingin memuat turunnya. Adalah disarankan oleh pengeluar aplikasi eReader agar anda memuat turun sebarang kemas kini dan tambalan apabila tersedia kerana e-buku dan penerbitan baru sering memerlukan versi terbaru aplikasi eReader yang telah anda pasang.

Ketersediaan

Aplikasi eReader boleh didapati dari Barnes and Noble, Amazon, CNET, Apple Store, kedai aplikasi Android, Kobo, Aldiko, Bookland dan laman web e-book dan penerbitan digital yang serupa. Anda boleh memasang banyak aplikasi eReader di komputer atau telefon pintar anda dan bahkan memasang aplikasinya di komputer tablet seperti iPad atau tablet berasaskan Android.