Cara Merangka Bar Sukan

Bar sukan direka untuk membolehkan pelanggan mengalami sesuatu yang sangat dekat dengan suasana menghadiri acara sukan langsung - termasuk bersorak untuk pasukan kegemaran mereka dan bersosial dengan peminat lain. Keunikan reka bentuk bar, kualiti makanan dan tahap perkhidmatan semuanya menyumbang kepada populariti bar sukan. Memastikan anda merancang bar sukan anda untuk memaksimumkan pengalaman pelanggan anda adalah penting bagi anda.

Bermula

Kunjungi bar sukan yang popular di atau berhampiran bandar di mana bar anda akan berada. Simpan buku log idea reka bentuk yang menonjol untuk anda - menjadikan bar tidak dapat dilupakan dalam penampilan. Ini akan meningkatkan kreativiti anda semasa anda merancang bar anda. Pelajari nama setiap bar dan bagaimana hubungannya dengan pelanggan sasaran yang ingin dijangkau oleh bar tersebut. Buat nama untuk bar anda yang sesuai dengan konsep bar anda dan beritahu pelanggan apa yang diharapkan semasa mereka masuk.

Tema

Salah satu keputusan reka bentuk kritikal pertama adalah memilih tema untuk bar anda. Tema menunjukkan warna hiasan, dan kenangan yang terpampang di dinding. Sekiranya bar anda terletak berhampiran dengan stadium, pilihan semula jadi adalah dengan menampilkan warna dan kenangan pasukan itu. Pilihan lain yang perlu dipertimbangkan adalah menampilkan pelbagai memorabilia sukan dan pelbagai pasukan. Anda boleh membuat zon atau sudut bar untuk setiap sukan - yang dapat menimbulkan minat visual segera apabila pelanggan masuk. Mempunyai campuran memorabilia - poster, keratan baru dan peralatan berbingkai seperti bola besbol dan kelawar.

Asas Reka Bentuk

Acara sukan yang ditayangkan di TV di bar sukan menjadi tarikan utama. Pastikan setiap tempat duduk di rumah mempunyai pemandangan satu atau lebih televisyen yang tidak terhalang. Beli TV definisi tinggi berskrin besar - anda ingin menawarkan pengalaman menonton sekurang-kurangnya sebaik yang disediakan oleh pelanggan anda di rumah. Jumlah TV yang anda perlukan bergantung pada rakaman persegi bar. Bar yang lebih kecil mungkin mempunyai lapan televisyen. Bar sukan yang besar mungkin mempunyai 45. Kualiti bunyi di bar sangat penting bagi peminat sukan. Melabur dalam peralatan bunyi berkualiti tinggi dan berunding dengan profesional audio semasa fasa reka bentuk dan pemasangan.

Menu

Pelanggan bar sukan tidak mengharapkan pengalaman menjamu selera - tetapi mereka mengharapkan nilai yang baik untuk wang mereka. Dan mereka memang mahukan makanan enak dengan fokus pada makanan kegemaran Amerika seperti hamburger, pizza, cili dan sayap ayam. Reka menu bertemakan sukan yang berwarna-warni. Pastikan makanan anda disediakan dengan bahan berkualiti tinggi. Mempunyai menu bersaiz sederhana yang sentiasa berkualiti dengan setiap hidangan. Salah satu cara untuk membezakan bar sukan anda adalah dengan menawarkan pelbagai bir bir kecil yang tidak biasa bersama dengan jenama bir yang paling popular.

Hiburan

Bar sukan adalah evolusi konsep bar kejiranan kerana pemiliknya ingin mewujudkan tempat yang mesra di mana orang merasa diterima dan akan kembali berulang-ulang kali. Menampilkan peralatan permainan dalam reka bentuk anda seperti meja biliar, meja hoki udara dan permainan video bertema sukan membolehkan pelanggan berinteraksi antara satu sama lain, tinggal lebih lama di bar dan memakan lebih banyak makanan dan minuman. Semakin menyeronokkan pelanggan anda di bar sukan anda, semakin besar kemungkinan mereka memberitahu rakan mereka mengenainya - dan pengiklanan dari mulut ke mulut dari pelanggan yang berpuas hati sangat penting untuk kejayaan bar anda.