Cara Mendapatkan Kemas Kini Mesej Teks Dari Gmail

Sekiranya memeriksa e-mel anda semasa anda berada jauh dari komputer adalah mustahak, anda boleh bergantung pada telefon bimbit anda. Perniagaan anda mungkin bergantung pada tindak balas cepat terhadap mesej penting yang mungkin anda terlepas ketika anda berada di luar lapangan. Makmal Gmail pernah menawarkan program pemberitahuan teks, tetapi tidak lagi tersedia. Nasib baik, masih mungkin untuk menerima makluman apabila e-mel baru masuk di peti masuk anda. Sistem penerusan Gmail memungkinkan anda memasukkan alamat pesanan teks telepon anda, dan kemudian salinan mesej masuk akan dihantar terus ke telefon anda.

1

Navigasi ke laman web Gmail dan log masuk ke akaun anda.

2

Pilih "Tetapan" dari menu lungsur di kanan atas halaman.

3

Klik "Meneruskan dan POP / IMAP" dan kemudian pilih "Tambah Alamat Penerusan." Masukkan alamat e-mel pesanan teks anda. Sekiranya anda tidak mengetahui alamat e-mel telefon anda, rujuk senarai di bahagian Sumber artikel ini. Kod pengesahan akan dihantar ke telefon anda.

4

Masukkan kod pengesahan ke dalam kotak yang berlaku di halaman Gmail dan klik "Verifikasi." E-mel masuk kini akan dihantar ke peti masuk pesanan teks anda.