Bagaimana Memulakan Perniagaan Pembrokeran Kargo di Rumah

Untuk memulakan pembrokeran barang, anda mesti menyukai kertas kerja. Keperluan pembrokeran barang termasuk memohon kepada kerajaan pusat untuk mendapatkan kuasa broker, mendaftarkan pembrokeran anda dengan pemerintah, dan mengeluarkan bon jaminan untuk menampung sebarang masalah. Berita baiknya ialah banyak perkara dapat dilakukan dalam talian. Perisian dan internet semakin penting dalam menguruskan perniagaan broker barang.

Keperluan Permohonan Persekutuan

Setiap pembrokeran yang membuat penghantaran antara negeri memerlukan kebenaran daripada Pentadbiran Keselamatan Pembawa Motor Persekutuan (FMCSA), bahagian dari Jabatan Pengangkutan. Setelah anda menyerahkan kertas kerja anda dan kos pemprosesan, kira-kira empat hingga enam minggu diperlukan oleh kerajaan untuk memberi penerangan kepada anda.

Anda juga harus melalui proses permohonan Pendaftaran Pembawa Bersatu kerajaan dan membayar yuran lain. Sekiranya anda mempunyai pejabat atau kontrak di beberapa negeri, FMCSA mahu anda menetapkan wakil - ejen proses - di setiap negeri untuk menerima sebarang surat undang-undang untuk tuntutan mahkamah dan perbicaraan di mahkamah.

Urus Wang

Untuk mendapatkan kelulusan FMCSA, anda harus menunjukkan bahawa anda mempunyai bon jaminan $ 75,000 dengan syarikat insurans. Sekiranya atas sebab apa pun anda tidak dapat membuat kontrak, bon ini akan melindungi kerugian dan denda yang perlu dibayar. Anda juga perlu menetapkan kredit dengan bank anda, mungkin sebanyak $ 250,000. Kredit boleh menjadi penyelamat apabila anda perlu membayar trak sebelum pelanggan membayar anda.

Ketahui Papan Beban Anda

Muat papan adalah contoh bagaimana komputer menjadikan permulaan broker lebih mudah. Perniagaan pembrokeran barang anda tidak berguna tanpa lori untuk menghantar barang untuk anda. Anda boleh menggunakan papan muat dalam talian untuk mencari pengangkut trak yang dapat mengangkut barang yang anda perlukan untuk meletak kereta atau menghantar keperluan anda dan melihat siapa yang bertindak balas.

Terdapat papan beban percuma dan berbayar. Terokai mereka dan lihat papan mana yang sesuai dengan anggaran anda yang menawarkan perkhidmatan dan kenalan yang anda perlukan.

Cari Perisian yang Betul

Perisian pengurusan pengangkutan (TMS) memberikan perbezaan yang besar bagi anda. Pelbagai produk TMS merancang laluan, menguruskan dokumen dan rekod anda, mengatur penghantaran terlebih dahulu, menghantar invois dan pemandu penghantaran. Sekiranya terdapat krisis dan anda harus mencari pemandu baru atau laluan baru, TMS dapat membantu. Perlu melabur dalam perisian yang baik yang menyediakan keperluan perniagaan anda.

Menggunakan Sumber Dalam Talian

Sekiranya anda mendapat tanggapan bahawa pembrokeran adalah mengenai komputer seperti trak, anda betul. Pasaran dalam talian semakin bersaing dengan faks, telefon dan e-mel sebagai cara broker membuat kontrak dengan pengirim. Beberapa syarikat, seperti Transfix, memasarkan aplikasi yang membolehkan pengangkut trak dan pengirim memotong broker.

Pasaran dalam talian berfungsi dengan baik jika anda berurusan dengan pengirim yang mempunyai penghantaran standard dan memerlukan trak standard. Sekiranya anda berurusan dengan trak khusus seperti yang membawa cecair pukal, mungkin diperlukan hubungan individu dengan truk tertentu.