Cara Membeli Produk Hijau Borong

Masyarakat Amerika secara konsisten semakin prihatin terhadap kesejahteraan persekitaran kita dan mengambil pendekatan aktif untuk menyelamatkan planet ini. Sejajar dengan itu, keperluan untuk produk hijau dan mesra alam terus meningkat. Pemilik perniagaan yang ingin menyumbang kepada tujuannya menggunakan produk hijau di tempat mereka dan menambahkan produk mesra alam ke inventori runcit. Sekiranya anda ingin menjual atau menggunakan produk hijau untuk perniagaan anda, terdapat banyak pemborong yang terkenal untuk menampung anda.

1

Dapatkan cukai jualan dan nombor pengenalan majikan Sekiranya anda pemilik perniagaan runcit yang sudah mapan, anda semestinya sudah memilikinya. Walau bagaimanapun, jika anda terlibat dalam perniagaan baru, anda memerlukan EIN untuk membuat pembelian secara borong dan mengendalikan syarikat runcit secara sah. Anda boleh membuat permohonan nombor pengenalan majikan anda secara dalam talian dengan melayari laman web IRS (lihat Sumber).

2

Tentukan jenis produk hijau yang anda minati dalam peruncitan. Jenis perniagaan yang anda jalankan akan memainkan peranan pasti dalam jenis produk hijau yang anda perlukan untuk membeli atau menjual. Sebagai contoh, walaupun sebuah restoran biasanya tidak akan menjual apa-apa jenis produk hijau, mereka yang menyediakan perkhidmatan bawa barang mungkin memerlukan bekalan pinggan kertas, cawan, serbet, beg dan pembungkusan yang mesra alam. Spa dan salun mungkin memerlukan persediaan kecantikan organik dan kosmetik hijau. Sekiranya anda menjalankan perniagaan gedung serbaneka, peralatan cekap tenaga borong mungkin sesuai dengan keperluan anda.

3

Nilai pesaing tempatan dan keperluan pengguna. Lakukan kajian mengenai jenis produk hijau yang paling laris di kawasan penjualan anda untuk mendapatkan idea tentang apa yang menjadi perhatian penduduk tempatan. Anda juga harus mempertimbangkan keperluan pengguna tertentu dan mempertimbangkan apa yang dapat anda tawarkan yang tidak dimiliki oleh pesaing anda. Sebagai contoh, jika anda tinggal di kawasan dengan air sumur keras, dan hanya sebilangan pesaing anda yang menjual runcit penapis air, sistem pembersihan air mungkin merupakan pelaburan yang baik untuk mendorong penjualan dan reputasi mesra alam anda.

4

Cari pemborong produk hijau yang sesuai untuk memenuhi keperluan anda. Anda akan menemui banyak pemborong yang mengaku menjual produk hijau dan mesra alam. Sahkan bahawa item yang anda beli didaftarkan dan diperakui oleh rakan sekutu yang menetapkan standard untuk pembuatan produk hijau. Organisasi hijau yang paling berprestij termasuk Energy Star, Green America dan Green Seal. Produk yang diperakui akan menunjukkan tanda kelulusan. Beberapa pemborong produk hijau termasuk Pristine Planet, Eco Mall, Green Retail and Wholesale, dan Green People.

5

Buat senarai produk hijau tertentu yang ingin anda jual dan minta item percubaan. Sebelum membuat pembelian secara pukal, minta sampel produk untuk menilai kualiti dan tarikan pengguna secara fizikal. Ini memastikan anda mendapat apa yang anda harapkan dan memberi anda peluang untuk menunjukkan kepada pelanggan anda, mendapatkan maklum balas dan mencubanya sendiri untuk jaminan kualiti. Bergantung pada item, beberapa pemborong mungkin mengenakan bayaran kepada anda, tetapi dalam banyak keadaan, item sampel ditawarkan secara percuma.

6

Buat pesanan kecil untuk produk yang diinginkan. Semasa memasarkan item baru untuk runcit, lebih baik anda memulakan dengan penghantaran minimum. Tidak kira seberapa banyak anda mempercayai produk atau maklum balas yang baik yang diterima oleh versi percubaan, anda tidak benar-benar tahu bagaimana produk akan dijual sehingga anda meletakkannya di rak. Pada pesanan pertama anda, beli barang terkecil yang dibenarkan oleh pengedar. Selidiki dasar pembayaran balik syarikat dan pengkreditan akaun sekiranya anda perlu mengembalikan barang.