Apa Yang Berlaku Apabila Anda Tidak Ada Tahun Cukai?

Setiap bulan April, pegawai cukai datang mengetuk mencari ceknya. Sebagai pemilik perniagaan kecil, anda mesti membayar cukai pendapatan anda setiap suku tahun dan memfailkan penyata cukai selewat-lewatnya pada 15 April. Selalu lebih baik mengemukakan penyata cukai lewat daripada tidak melakukannya sama sekali. Sekiranya anda tidak memfailkan pengembalian, akhirnya anda mesti mengemukakan pengganti pengganti dan menghadapi denda serta faedah - sama ada kegagalan anda untuk memfailkan kemalangan atau tidak.

Dokumen Cukai

Dokumen cukai seperti 1099 borang dihasilkan oleh pelanggan dan vendor anda dan dihantar ke perniagaan anda dan IRS. IRS menyimpan borang-borang ini dengan dokumen cukai anda yang lain. Gagal memfailkan penyata cukai apabila IRS menerima bukti bahawa anda menjana pendapatan kena cukai membuat bendera merah dalam sistem.

Pengembalian Pengganti

Sekiranya anda tidak mengemukakan pulangan, IRS akhirnya akan menghasilkan pulangan bagi pihak anda. Anda mungkin menganggap itu bagus untuk membiarkan orang lain melakukan kerja - tetapi IRS mungkin tidak memihak kepada perniagaan anda dengan kredit, perbelanjaan dan potongan, dan mungkin akan membawa beban cukai yang lebih tinggi. Sekiranya anda mendapat pengganti pengganti dari IRS, ajukan pulangan anda sendiri untuk menggantikan pengganti. Anda masih perlu membayar denda dan faedah atas hutang cukai anda.

Penalti dan Faedah

Dua hukuman yang paling biasa anda hadapi adalah kegagalan memfailkan penalti dan kegagalan membayar denda. Menurut IRS, kegagalan memfailkan penalti dikira sebagai 5 peratus daripada cukai anda yang harus dibayar setiap bulan, tidak melebihi 25 peratus dari tanggungan cukai anda. Kegagalan membayar denda adalah separuh daripada 1 peratus daripada jumlah tanggungan cukai anda setiap bulan tidak melebihi 25 peratus daripada jumlah beban cukai anda. Sekiranya kedua-dua penalti dinilai pada bulan yang sama, kegagalan memfailkan penalti dikurangkan oleh kegagalan membayar denda untuk setiap bulan. Setelah 60 hari gagal memfailkan, penalti minimum adalah $ 135 atau 100 peratus daripada jumlah cukai. Sebagai tambahan, IRS mengenakan faedah atas beban cukai anda.

Proses Pengumpulan

Selepas anda memfailkan cukai lewat - atau IRS melakukannya untuk anda - proses pungutan bermula. IRS menawarkan rancangan ansuran untuk membayar balik beban cukai anda dalam jangka masa tertentu. Sekiranya anda tidak membuat rancangan ansuran atau membayar bil anda, proses pengumpulan IRS dapat mengambil wang dari anda. IRS menggunakan pungutan bank, hiasan, dan tanggungan cukai persekutuan terhadap harta untuk mengumpulkan cukai yang anda bayar.

Akibat Tambahan

Kegagalan memfailkan penyata cukai anda bermaksud anda tidak dapat mendapat pengembalian cukai. Anda mempunyai tiga tahun untuk mengemukakan penyata cukai anda untuk mendapatkan bayaran balik anda. Pembayar cukai yang bekerja sendiri yang gagal memfailkan tidak mendapat kredit terhadap Jaminan Sosial atau faedah hilang upaya. Selain itu, IRS tidak secara rutin menuntut individu yang gagal membuat fail ketika mereka melakukan usaha yang jujur ​​untuk memperbaiki keadaan. Pembayar cukai yang secara konsisten gagal memfailkan cukai mereka tanpa mempedulikan undang-undang boleh menghadapi hukuman jenayah.