Cara Menambah Bintang ke Catatan Facebook

Pemilik perniagaan dan pegawainya yang menggunakan Facebook untuk berkomunikasi kadang-kadang menggunakan simbol seperti bintang untuk menekankan perkataan dan frasa dalam kemas kini status, mesej dan catatan sembang mereka, atau hanya untuk menghiasi catatan mereka. Pengurus juga boleh menggunakan bintang dalam catatan untuk mengenali idea, pencapaian dan kejayaan yang baik. Walaupun simbol dibuat menggunakan kod, anda tidak perlu mengetahui kod atau pintasan papan kekunci untuk memasukkannya ke dalam catatan anda. Sebaliknya, anda hanya perlu mengetahui di mana untuk mencari versi bintang versi dalam talian dan kemudian salin yang anda mahu ke akaun Facebook anda mengikut keperluan.

1

Pergi ke laman Facebook peminat atau kod seperti FreeCodeSource.com, FSymbols atau FBSym.com di mana anda boleh mendapatkan ikon bintang percuma untuk disalin.

2

Sorot simbol bintang yang ingin anda gunakan dalam catatan Facebook menggunakan kursor anda, atau klik dua kali padanya.

3

Pergi ke lokasi di akaun Facebook anda di mana anda mahu menghantar bintang. Sebagai contoh, untuk menambahkannya ke medan Status Kemas kini, klik butang "Laman Utama" di sudut kanan atas halaman untuk menavigasi ke skrin Utama anda. Untuk mengeposkan pesan baru, klik "Mesej" di bar sisi kiri skrin Utama dan kemudian klik butang "+ Mesej Baru". Untuk membuat catatan di Facebook Chat, klik bar tetingkap "FB Chat" untuk membuka tetingkap.

4

Klik pada status status, mesej atau medan sembang dan tekan "Ctrl-V" untuk menampal ikon bintang ke medan. Sebagai alternatif, taipkan beberapa teks dan kemudian tampal bintang.

5

Tambahkan teks dan bintang tambahan atau simbol lain ke siaran anda seperti yang dikehendaki.