Bagaimana Menjadi Pengedar Pakaian Wanita Runcit

Peruncit pakaian wanita terdapat di seluruh negara dan di Internet. Sebilangan besar peruncit ini memerlukan barang borong untuk memenuhi keperluan pelanggan mereka, di sinilah pengedar pakaian wanita masuk. Perniagaan seperti ini menyediakan hubungan antara kedai runcit dan pengguna, dan boleh menjadi usaha yang menguntungkan untuk dimiliki.

1

Dapatkan izin dan lesen yang diperlukan di kawasan anda untuk menjalankan perniagaan runcit, seperti sijil nama yang diandaikan, izin penjualan semula atau penjualan dan gunakan izin cukai. Dokumentasi sedemikian diperlukan untuk membeli pakaian wanita pukal dari pengeluar dan pembekal. Pusat pengembangan perniagaan kecil anda dapat memberitahu anda apa yang diperlukan.

2

Beli atau pajakan gudang. Ruang runcit tradisional tidak diperlukan kerana anda tidak akan menjual kepada orang ramai. Sangat sesuai untuk mendapatkan gudang dengan pintu overhead untuk memudahkan penghantaran masuk dan keluar, serta ruang pejabat yang terpasang sehingga anda dapat memiliki tempat yang tenang untuk menjalankan bahagian depan perniagaan anda.

3

Beli pakaian wanita borong dan pastikan anda mendapat diskaun pengedar, yang mana harga diskaun adalah 60 hingga 80 peratus. Anda boleh membeli pakaian wanita dalam negeri, antarabangsa atau mempunyai barang eksklusif yang dihasilkan untuk perniagaan pengedaran anda. Cara lain untuk mendapatkan inventori adalah dengan membuat akaun pengedaran secara langsung dengan jenama yang ingin anda jual dengan menghubungi wakil bahagian borong mereka. Maklumat hubungan tersebut biasanya terdapat di laman web jenama.

4

Sertailah persatuan pengedar dan pembekal borong dalam industri fesyen, seperti Persatuan Pakaian dan Kasut Amerika, untuk menjalin hubungan dengan syarikat dan pembekal lain, dapatkan berita pertama mengenai trend industri dan berhubung dengan peruncit pakaian wanita, bakal pelanggan anda.

5

Pasarkan barang anda kepada peruncit pakaian wanita, termasuk perniagaan pakaian dalam talian, butik wanita bata-dan-mortar, dan kedai-kedai konsinyasi yang juga menjual barang baru. Menghadiri pameran perdagangan, menawarkan potongan harga untuk pelanggan baru dan berulang dan menaja acara industri adalah cara untuk memasarkan perniagaan pengedaran pakaian wanita anda.