Cara Melaraskan Lebar Skrin Toshiba

Televisyen LCD atau LED Toshiba pejabat anda sangat berguna untuk menyampaikan bahan latihan dan persembahan kepada khalayak yang lebih besar dan antara muka dengan komputer anda, selain menyediakan siaran dan program kabel / satelit. Televisyen Toshiba anda juga membolehkan anda menyesuaikan lebar skrinnya untuk mengubah penampilan video atau persembahan - tetapan skrin lebar, skrin penuh, normal, dot-by-dot dan definisi tinggi. Penyesuaian lebar skrin dapat diakses melalui komponen Ukuran Saiz Toshiba anda dan juga komponen Gambarnya.

Melaraskan Melalui Kawalan Saiz Pic

1

Hidupkan televisyen Toshiba anda, jika dimatikan.

2

Tekan butang "Saiz Pic" pada alat kawalan jauh televisyen. Menu saiz Gambar dibuka.

3

Tekan butang anak panah ke bawah pada alat kawalan jauh untuk memilih lebar skrin yang anda mahukan: Penuh, TheaterWide 1, TheaterWide 2, TheaterWide 3, Native, 4: 3 atau Dot by Dot. Tetapan ini memberikan pelbagai lebar dan nisbah aspek, bergantung pada kandungan yang anda lihat. Lihat manual peranti anda untuk maklumat lebih lanjut.

Melaraskan Melalui Kawalan Gambar

1

Hidupkan televisyen Toshiba anda, jika dimatikan, dan tekan butang "Menu" pada alat kawalan jauh televisyen anda. Sorotan kawalan Gambar.

2

Tekan butang anak panah ke bawah dan tatal ke "Tetapan Teater." Tekan butang anak panah kiri untuk memilih lebar skrin yang anda mahukan: Penuh, TheaterWide 1, TheaterWide 2, TheaterWide 3, Native, 4: 3, Normal atau Dot by Dot.

3

Tatal dengan butang panah bawah ke "Selesai" untuk menyorotnya dan tekan butang "Enter" pada alat kawalan jauh untuk mengesahkan perubahan lebar layar.

4

Tekan kekunci "Keluar" untuk keluar dari sistem menu.