Cara Meletakkan Butang Facebook Laman Web Anda

Meletakkan butang Facebook di laman web anda menjadikan pengalaman sosial yang meluas bagi pengunjung anda kerana dia dapat berinteraksi dengan Facebook semasa berada di laman Web anda. Apabila diklik, butang melakukan tugas tertentu, sering kali membolehkan penonton berkongsi kandungan anda dengan rakan. Facebook membantu anda membuat butang yang anda inginkan dan memberi anda kod yang diperlukan untuk memasukkannya ke laman Web anda.

1

Arahkan penyemak imbas anda ke laman Web pemalam sosial Pemaju Facebook untuk mengakses laman web yang mengandungi butang yang anda letakkan di laman web anda.

2

Tinjau senarai pemalam untuk memilih butang yang ingin anda gunakan. Butang Suka, misalnya, membolehkan penonton membagikan halaman anda di profil Facebooknya, sementara butang Kirim membolehkan pengunjung mengirim kandungan anda melalui sistem pesanan Facebook. Klik pada ciri pilihan anda.

3

Gunakan menu yang muncul di halaman untuk mengkonfigurasi butang anda. Contohnya, dengan butang Kirim, masukkan alamat halaman di medan teks "URL to Send" dan gunakan menu drop-down untuk menetapkan skema font dan warna butang.

4

Klik butang "Dapatkan Kod" di bahagian bawah menu dan salin kod yang dipaparkan.

5

Munculkan laman web anda dalam program penyunting teks dan letakkan kursor di mana sahaja di bawah tag dan di tempat di mana anda mahu butang itu muncul. Tampal kod butang dan simpan fail.