Aplikasi Facebook BlackBerry Tidak Berfungsi Lagi

Kadang-kadang, aplikasi pada telefon BlackBerry mungkin berhenti berfungsi. Apabila aplikasi Facebook anda berhenti berfungsi, anda mempunyai beberapa pilihan yang ada untuk menyelesaikannya sebelum menghubungi sokongan teknikal. Dalam kebanyakan keadaan, masalah dengan aplikasi adalah tanda bahawa sudah waktunya untuk mengemas kini atau memasang semula aplikasi.

Sambungan Rangkaian

Sambungan rangkaian aktif diperlukan agar aplikasi Facebook berfungsi pada telefon bimbit BlackBerry anda. Apabila sambungan tidak aktif, aplikasi tidak dapat dimuat dengan betul. Periksa sambungan anda untuk memastikannya aktif dengan mencari ikon rangkaian di panel pemberitahuan di bahagian atas layar. Sekiranya tidak aktif, tekan kekunci "Menu" dan klik "Urus Sambungan." Tandai kotak "Rangkaian Mudah Alih" jika kosong untuk mengaktifkan sambungan rangkaian.

Kemas kini

Secara berkala, kemas kini aplikasi disediakan untuk dimuat turun dan dipasang. Aplikasi diluncurkan untuk memperkenalkan fitur baru dan memberikan perbaikan pada masalah yang dikenal pasti. Periksa kemas kini aplikasi Facebook jika terus mengalami masalah. Lancarkan BlackBerry App World dan cari kemas kini yang tersedia. Sekiranya kemas kini tersedia, klik "Pasang" dan tunggu prosesnya selesai.

Tetapan semula

Apabila aplikasi lain sedang berjalan, aplikasi tersebut berpotensi mengganggu kemampuan aplikasi Facebook berfungsi dengan baik. Sekiranya anda telah menutup semua aplikasi yang sedang berjalan di telefon anda dan Facebook masih tidak berfungsi, tetapkan semula telefon anda dengan keras. Tetapan semula yang sukar melibatkan pengeluaran bateri BlackBerry sekurang-kurangnya satu minit. Tidak ada data telefon anda yang terganggu atau diubah semasa menetapkan semula. Tetapan semula serupa dengan menghidupkan semula komputer anda. Ini menutup semua aplikasi yang sedang berjalan dan hanya memuat aplikasi yang diperlukan agar telefon dapat beroperasi.

Nyahpasang / Pasang Semula

Masalah yang berterusan dengan aplikasi Facebook pada telefon BlackBerry anda boleh menjadi petunjuk bahawa pemasangannya salah. Nyahpasang dan pasang semula aplikasi untuk memastikan aplikasi dipasang dengan betul. Buka pilihan lanjutan telefon anda dan lihat senarai aplikasi yang sedang dipasang pada peranti. Sorot aplikasi Facebook dan tekan kekunci "Menu". Klik "Padam" dan tunggu sehingga selesai. Setelah aplikasi dikeluarkan, anda boleh memasangnya semula dari App World.