Cara Menyalin Fail PDF Ke PowerPoint

Fail Format Dokumen Mudah Alih boleh mengandungi banyak jenis data, termasuk gambar, carta dan teks ringkas. Sekiranya anda ingin menggunakan maklumat dari PDF dalam persembahan PowerPoint anda yang seterusnya, anda boleh melakukannya dengan memasukkan maklumat PDF terus ke dalam persembahan. Ini tidak membolehkan anda mengubah PDF, kerana pada dasarnya dianggap sebagai fail gambar dalam persembahan PowerPoint. Menurut Microsoft, anda dapat menyelesaikannya dan hanya menggunakan sebahagian dokumen dengan menggunakan program Adobe Reader percuma untuk menyalin dan menampal sebahagian maklumat dari PDF anda ke dalam PowerPoint.

Gunakan Keseluruhan PDF

1

Buka persembahan PowerPoint yang ingin anda tambahkan PDF.

2

Letakkan kursor anda di lokasi di mana anda mahu maklumat PDF muncul.

3

Pilih tab Sisipkan.

4

Pilih "Objek" dari bahagian Teks.

5

Pilih "Adobe Acrobat Document" dari kotak Insert Object. Klik OK apabila diminta.

6

Cari fail PDF dari fail dan folder di komputer anda dan kemudian klik "OK" untuk membukanya. Ini akan menyebabkan keseluruhan dokumen PDF muncul pada slaid yang dipilih.

Gunakan Bahagian PDF

1

Buka fail PDF di komputer anda. Dengan andaian bahawa anda telah memasang Adobe Reader pada komputer anda, dokumen tersebut harus dibuka dalam program tersebut. Sekiranya tidak, klik kanan fail PDF, pilih Open With dan kemudian pilih Adobe Reader.

2

Klik kanan bar tugas bawah dan pilih "Edit" dan kemudian "Ambil Gambar" dari menu.

3

Klik tetikus anda di atas sudut kiri atas bahagian PDF yang ingin anda sertakan dalam persembahan PowerPoint anda dan kemudian seret ke kanan bawah bahagian yang ingin anda gunakan. Semasa anda menyeret, anda akan melihat kotak dibuat di sekitar bahagian dokumen itu. Tahan tetikus sehingga seluruh kawasan dipilih dan kemudian lepaskan butang tetikus. Ini akan menyimpan kawasan yang disalin ke papan keratan anda.

4

Klik "Escape" untuk keluar dari mod Snapshot.

5

Buka persembahan PowerPoint yang ingin anda tambahkan PDF.

6

Letakkan kursor anda di lokasi di mana anda mahu maklumat PDF muncul.

7

Klik menu Edit dan kemudian pilih "Tampal." Imej PDF anda akan muncul di halaman persembahan.