Idea Iklan Kedai Cat

Sekiranya anda memiliki kedai cat, produk anda sesuai dengan iklan kreatif. Gunakan rusuhan warna, atau bermain dengan kanvas kosong dan biarkan pelanggan menggunakan khayalan mereka. Keluarkan anak batin dalam khalayak anda dengan menarik sisi kreatif mereka. Sekiranya anda dapat mengingatkan mereka tentang hari-hari ketika mereka bermain dengan cat untuk mengekspresikan diri, anda akan menghubungkan titik antara kedai cat dan keseronokan anda. Buat jenama untuk diri anda dan kedai anda untuk mengenal pasti diri anda sebagai pakar cat.

Penjenamaan

Iklankan kepakaran anda sebagai perunding warna yang dapat membantu pelanggan mencari padanan warna terbaik untuk kediaman atau pejabat mereka. Buat identiti jenama anda sebagai "doktor cat," dan berjanji untuk menghilangkan rasa sakit daripada melukis. Gunakan slogan untuk membantu orang bergaul dengan kedai anda - seperti "Apa warna dunia anda?" di bawah gambar Bumi yang putih. Sekiranya anggaran iklan anda merangkumi laman web, buat animasi yang mensimulasikan cat perlahan-lahan menetes ke bawah skrin komputer.

Kempen Iklan

Kembangkan kempen pengiklanan untuk memperkuat mesej anda dan mewujudkan jenama anda. Masukkan humor untuk nilai hiburan sehingga pelanggan anda menantikan iklan anda. Dalam satu iklan, misalnya, "doktor cat" dapat meminta seorang lelaki yang ditutupi cat, "Di mana sakitnya?" Lelaki itu menjawab, "Di dapur." Iklan lain mungkin menunjukkan pasangan dalam kaunseling perkahwinan mengatakan masalah mereka semua bermula ketika mereka memutuskan untuk mengecat rumah. Tema ini juga dapat digunakan dengan berkesan dalam iklan radio.

Kembali ke sekolah

Lukisan tidak semestinya berfungsi. Menampilkan kedai cat anda dalam iklan anda menyerupai taman permainan di mana pelanggan boleh datang untuk bereksperimen dengan warna sambil melukis jari atau menconteng cat pada pasang artis. Promosikan hadiah seperti celemek cat, penutup pelukis, berus dan tongkat cat yang dicetak dengan nama kedai anda. Keluarkan kupon dengan setiap pembelian untuk diskaun pada cat dan bekalan masa depan. Buat laman web percuma dan jaga senarai mel pelanggan untuk mengiklankan kelas dan promosi khas.

Perniagaan Ulangan

Cetak sisipan untuk surat khabar pembeli tempatan untuk mengiklankan tawaran mingguan dan kelas percuma, dan sertakan kupon kedai. Tawarkan potongan dan hadiah pelanggan untuk merujuk rakan dan keluarga ke kedai anda melalui iklan dari mulut ke mulut. Warnakan corak warna di sisi trak atau kereta anda dan sertakan nama dan alamat kedai anda untuk membuat papan iklan di roda. Sebarkan decals tetingkap yang kelihatan seperti cat percikan, dan masukkan nama perniagaan anda untuk membantu mengiklankan kedai anda.