Cara Menyiapkan Pencetak untuk Mencetak Spanduk Berbilang Halaman

Apabila perniagaan anda perlu menyampaikan mesej atau produk anda, buat sepanduk ekonomi dengan pencetak anda. Microsoft Word 2010 menyediakan templat penjimatan masa yang berfungsi dengan pilihan Cetak untuk menghasilkan sepanduk berbilang halaman. Pilih ukuran kertas yang sesuai dengan pencetak anda dan disenaraikan dalam tetapan cetak Word. Ketebalan kertas juga harus melewati pencetak anda dengan lancar untuk mengelakkan kesesakan kertas atau masalah cetak yang mengganggu. Sesuaikan pilihan Word untuk membantu anda mengukur dan menskalakan sepanduk anda untuk memberi kesan yang tepat kepada pelanggan anda.

1

Masukkan kertas ke dalam dulang kertas pencetak. Lenturkan kertas dengan lembut atau putar-putar di atasnya untuk mengelakkan halaman saling melekat dan menyebabkan kertas macet semasa mencetak.

2

Buka dokumen sepanduk dan tekan kekunci "Ctrl-P" untuk memaparkan panel Cetak dan pratonton sepanduk anda. Anda juga dapat mengklik tab "File" pada pita perintah, dan kemudian klik "Cetak" pada daftar untuk membuka panel Print. Paparan tetapan cetak semasa.

3

Klik menu lungsur di bahagian Tetapan untuk mengubah pilihan cetakan anda, jika perlu.

4

Klik untuk memilih "Cetak Semua Halaman" dan "Cetak Satu Sisi."

5

Klik tetapan orientasi "Orientasi Potret" untuk menampilkan format menegak, atau klik "Orientasi Lanskap" untuk memaparkan format mendatar. Pratonton perubahan pada panel kanan.

6

Klik anak panah Saiz Kertas untuk membuka senarai dan kemudian klik ukuran kertas yang anda masukkan. Contohnya merangkumi Huruf dan A4.

7

Klik pilihan "1 Halaman Per Lembaran". Sekiranya anda ingin mengubah ukuran sepanduk ke ukuran yang lebih kecil, klik "2 Halaman Per Lembaran" atau pilihan ukuran lain, misalnya. Untuk mengubah skala, klik pilihan "Skala ke Kertas" di bahagian bawah menu drop-down untuk membuka senarai ukuran kertas, dan kemudian klik ukuran kertas yang disukai.

8

Klik butang "Cetak" untuk mencetak halaman sepanduk.