Menghentikan Zum pada Pad Kekunci pada Windows 8

Teks dan gambar yang bertambah atau mengecil secara rawak apabila anda menggunakan papan kekunci anda di Windows 8 boleh mengganggu. Zum liar berlaku kerana banyak PC dengan Windows 8 mempunyai Precision Touchpad yang baru. Ini mempunyai pilihan pelbagai isyarat yang boleh disesuaikan. Mengubah tetapan akan menghentikan zoom yang tidak disengajakan semasa anda menggunakan pad sentuh anda.

Tukar Tetapan

Dari desktop Windows, arahkan penunjuk tetikus anda di sudut kanan atas untuk menunjukkan bar Charms. Klik "Tetapan." Skrin jubin aplikasi Tetapan pada bar Charms berbeza dengan yang terdapat di desktop. Sekiranya anda berada di skrin aplikasi, klik jubin "Desktop" untuk mengakses bar Charms. Pada menu Tetapan klik "Panel Kawalan." Klik "Perkakasan dan Suara" dan kemudian di bawah Peranti dan Pencetak, klik "Tetikus." Dalam Tetikus Tetikus klik "Pad Sentuh" ​​dan kemudian klik "Tetapan Pad Sentuh." Klik "Gerakan" dan kemudian klik tanda semak di kotak untuk Zum untuk membersihkannya.

Mencari Isyarat Zoom

Syarat untuk mematikan zoom berbeza mengikut perisian pad sentuh. Langkah-langkah ini berlaku untuk pad sentuh Synaptics, jenis yang paling biasa. Sebagai pilihan, anda mungkin perlu mengklik "Tetapan Peranti" di Properties Mouse, kemudian pilih "Pinch Zoom" dan klik tanda semak untuk "Enable Click Zoom." Untuk menonaktifkan zoom pada pad jejak Cypress, klik "Cypress Trackpad" di Mouse Properties dan kemudian pilih "Klik untuk Ubah Cypress TrackPad Settings." Pilih "Gerakan Dua Jari" dan klik tanda semak pada "Zum Masuk / Keluar" untuk mematikan zoom.