Cara Memasang Penyedia Microsoft OLE DB untuk Pelayan SQL

Penyedia Microsoft OLE DB adalah alat SQL yang membolehkan pembangun menulis kod yang menyediakan aplikasi dengan akses ADO ke pangkalan data SQL. Penyedia OLE DB tidak dipasang secara lalai semasa SQL Server dipasang. Microsoft menawarkan alat tersebut sebagai sebahagian daripada Pek Ciri Pelayan Microsoft SQL, atau anda boleh memuat turun hanya fail pemasangan Penyedia. Satu-satunya syarat untuk pemasangan adalah sistem operasi yang serasi dengan pek perkhidmatan yang sesuai dipasang. Platform yang serasi termasuk Windows 7, Windows Server 2008 R2 atau SP2 dan Vista SP2.

1

Layari ke halaman Pek Ciri Pelayan Microsoft SQL (pautan di Sumber).

2

Klik butang "Muat turun" untuk memuat turun keseluruhan Pek Ciri, atau tatal ke separuh bahagian bawah halaman dan cari pautan "Penyedia Microsoft SQL Server OLE DB". Klik pautan "Pakej X 86" untuk memuat turun penyedia sistem operasi Windows 32-bit standard; klik "Pakej X 64" untuk memuat turun penyedia untuk sistem Windows 64-bit.

3

Klik butang "Simpan" untuk menyimpan fail MSI ke cakera keras anda.

4

Klik pada fail MSI untuk memulakan pemasangan. Klik butang "Pasang" untuk melancarkan pemasang, dan kemudian klik "Seterusnya." Ketika diminta, pilih lokasi di mana aplikasi akan dipasang dan klik "Next." Jawab sebarang arahan pilihan dan klik "Seterusnya." Setelah perisian dipasang, klik "Selesai."