Cara Menggunakan iTunes untuk Menyegerakkan Kenalan Google

Peranti iOS Apple, termasuk iPad, iPhone dan iPod Touch, mempunyai aplikasi buku alamat asli yang memastikan perincian kenalan anda tetap tersusun dan mudah setiap kali anda memerlukannya. Data aplikasi Kenalan dicadangkan secara automatik ke komputer anda setiap kali anda menyegerakkan melalui perisian pengurusan multimedia iTunes. Perisian iTunes juga dapat diatur untuk menyelaraskan maklumat hubungan anda dengan buku alamat Kenalan Google dalam talian, memastikan semua data anda terkini baik di Internet dan di perangkat iOS anda.

1

Lancarkan iTunes di komputer anda dan klik menu "Bantuan" di bahagian atas tetingkap.

2

Klik "Periksa Kemas Kini" dan pastikan anda menjalankan versi iTunes terkini. Sekiranya terdapat kemas kini, ikuti arahan di skrin dan pasang versi terkini.

3

Sambungkan peranti iOS anda ke komputer anda menggunakan kabel USBnya. Perisian iTunes secara automatik menambahkannya ke bahagian "Peranti" di lajur di sebelah kiri.

4

Klik tab "Maklumat" di tetingkap iTunes utama.

5

Tandai kotak "Segerakkan Kenalan Dengan" dan pilih "Kenalan Google" dari menu lungsur ke kanan.

6

Klik butang "Konfigurasikan" dan masukkan nama pengguna dan kata laluan akaun Google anda. Klik butang "OK" untuk memberi kuasa kepada iTunes untuk mula menyegerakkan dengan Kenalan Google anda.